Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πτώσεις δέντρων σε όλο το νησί λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία
26 Nov 2021 / 09:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επι ποδός βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες προκάλεσε πτώσεις δέντρων σε πολλά σημεία της Κέρκυρας.

Συνολικά μέχρι τις 10:00 το πρωί η Πυροσβεστική κλήθηκε για απομάκρυνση δέντρων σε 13 περιπτώσεις. Σε μία περίπτωση μάλιστα προκλήθηκε και ζημιά σε παρμπρίζ αυτοκινήτου, στις Μπενίτσες. 



Ενδεικτικά ο δρόμος Καστελλάνων προς Σιναράδες έκλεισε για λίγες ώρες το πρωί, ωστόσο η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, όσο και του ΔΕΔΔΗΕ ήταν άμεση, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 


Καστελλάνοι
Photos: FB/Athanasia Panaretou


Παρομοίως, δέντρο που έπεσε στις Σινιές, έκλεισε το δρόμο. Μηχανήματα του Δήμου και η Πυροσβεστική έσπευσαν για την απομάκρυνσή του.


Photo: FB/ Τοπικό συμβούλιο Σινιών

Από τον αέρα ξεριζώθηκε επίσης δέντρο στην Πάνω Πλατεία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.