Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι «ανεμβολίαστοι» και τα αποδυτήρια

ΕΠΣΚ
25 Nov 2021 / 16:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι διαιτητές του ποδοσφαίρου στο νησί επέστρεψαν «στο σπίτι τους» και τα μαθήματα γίνονται πλέον στον Σύνδεσμο που στεγάζεται στο ΕΑΚΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι διαιτητές του ποδοσφαίρου στο νησί επέστρεψαν «στο σπίτι τους» και τα μαθήματα γίνονται πλέον στον Σύνδεσμο που στεγάζεται στο ΕΑΚΚ. Όμως αυτό που δείχνει σοβαρότητα από πλευράς διοίκησης είναι η τήρηση του πρωτοκόλλου υγείας, αφού την Δευτέρα που πέρασε, δεν άφησαν τρεις διαιτητές να μπουν στην αίθουσα επειδή είναι ανεμβολίαστοι. Είναι αίσθημα ευθύνης μια τέτοια κίνηση, σε ένα κλειστό χώρο, στον οποίο πάνω από 30 άτομα πάνε για το καθιερωμένο μάθημα και μαζί με εκπαιδευτές και μέλη του Δ.Σ. είναι πάνω από 35.

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε τα ονόματα από τους ανεμβολίαστους, έστω και αν ο ένας παίζει στην Γ΄ Εθνική, ο άλλος είναι  αυτός που ζήτησε από όλους να φύγουν γιατί θέλει αυτός να αναλάβει κλπ. Αν σταθούμε στο γεγονός ότι ήδη έχουν αναβληθεί αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω covid, ότι πάρα πολλές ομάδες έχουν αρκετά κρούσματα και υπάρχει μεγάλη διασπορά στο νησί πρέπει αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στα περισσότερα γήπεδα του νησιού τα αποδυτήρια των διαιτητών είναι δωμάτια 2Χ3 και εκεί συνωστίζονται οι τρεις διαιτητές, οι αρχηγοί των ομάδων, κάποιος παράγοντας κλπ πολλές φορές είναι 5-6 άτομα μέσα ο ένας κυριολεκτικά πάνω στον άλλον.  Ο κίνδυνος μετάδοσης τεράστιος, όπως και η μεταφορά στους υπολοίπους αθλητές, με ότι αυτό συνεπάγεται γιατί εύκολα αν κάποιος κολλήσει, όταν θα πάει στην προπόνηση της ομάδας του, όπου και εκεί τα μικρά σε εμβαδόν αποδυτήρια φιλοξενούν 22-25 άτομα η μετάδοση να γίνεται εύκολη.

Στεκόμαστε όμως στους διαιτητές, που θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν έχουν διάθεση να εμβολιαστούν (και είναι προσωπικό τους θέμα και δικαίωμα), δεν θα πρέπει να παραπονούνται αν μείνουν τόσο εκτός της αίθουσας μαθημάτων, όσο και στους ορισμούς, είτε στα τοπικά πρωταθλήματα είτε στην Γ΄ Εθνική. Ατομικά ο καθένας έχει δικαίωμα να πράξει όπως νομίζει, αλλά όταν σε μια τέτοια περίοδο που ζούμε, είναι εύκολη η μετάδοση του ιού λόγω των συνθηκών, οφείλουν να το σεβαστούν και να αν μη τι άλλο να συμμορφωθούν  με το υγειονομικό πρωτόκολλο, είτε συμφωνούν είτε όχι, τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με τα μέτρα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια