Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας την Τετάρτη (24/11)

Κρούσματα
24 Nov 2021 / 12:18

Τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών στα Ιόνια Νησιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα κρούσματα καταγράφηκαν και σήμερα Τετάρτη 24/11 σε σχολεία της Π.Ε. Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δηλώθηκαν 6 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί, ως θετικοί στον κορωνοϊό.
Θετικά τεστ παρουσιάστηκαν και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς καταγράφηκαν 10 κρούσματα σε μαθητές γυμνασίων - λυκείων

Ποσοστά εμβολιασμένων μαθητών

Όπως τόνισε στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο Περιφερειακός Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφηκαν συνολικά 69 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 114 στη δευτεροβάθμια.

Ως προς τους εμβολιασμένους μαθητές, σε σύνολο 6.663 που φοιτούν στα γυμνάσια και τα λύκεια της Κέρκυρας, έχουν εμβολιαστεί 1.230, ποσοστό 18%.

Μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στα υπόλοιπα νησιά. Στη Ζάκυνθο έχει εμβολιαστεί το 31% μαθητών άνω των 12 ετών, στη Λευκάδα το 27,5% και στην Κεφαλονιά το 29%.

«Σύμφωνα με τις Υγειονομικές Επιτροπές των Υπ. Υγείας και Παιδείας, αυτό που προκρίθηκε σαν μέτρο είναι τα πολύ συχνά τεστ και η χρήση της μάσκας. Είναι οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές ελέγχου της μετάδοσης στις σχολικές αίθουσες που φέρονται να μειώνουν την μετάδοση έως και το ποσοστό 70%. Όμως μέσα σε αυτή την αύξηση των ποσοστών, όλα πρέπει να επανεξετάζονται και να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και νέα μέτρα», διευκρίνισε ο κ. Αγγελόπουλος.