Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ -ΟΤΑ στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΕΚΛΟΓΕΣ
22 Nov 2021 / 15:40

Δέκα υποψήφιοι κατέρχονται με την ΔΑΣ-ΟΤΑ στις αυριανές εκλογές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ  υποψήφιοι με την συγκεκρι μένη παράταξη είναι οι εξής: 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ με την Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ, ΜΟΝΙΜΟΙ Υπάλληλοι (Δ.Δ.)
1) Χριστοδούλου Ευάγγελος του Χρήστου (Βρεφονηπιοκόμος ΤΕ/Α, Υπάλληλος ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. - Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί - Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
2) Μαρκάτη Ελένη του Σπυρίδωνα (Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ/Β, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
3) Μαρίτσα Τζένη του Κλέαρχου (Νηπιαγωγών ΠΕ/Α, Υπάλληλος ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. - Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί - Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
4) Κραφτσένκο Ηλίας του Κυρίλλου (Δ/κου- Λογιστικού ΔΕ/Β, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
5) Βλάχος Νικόλαος του Σταμάτιου (Γεωτεχνικών ΠΕ/Α, Τεχνικές υπηρεσίες - Δήμος Βόρειας Κέρκυρας)
 
6) Μεταλληνός Βασίλειος του Αναστασίου (Δ/σης Επιχειρήσεων ΠΕ/Δ, Οικονομική υπηρεσία – Μαράσλειο, Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ με την Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ, Υπάλληλοι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ι.Δ.Α.Χ.)
1) Ραψομανίκης Ιωάννης του Νικολάου (Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών ΠΕ/Α, Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
2) Πρίφτης Νικόλαος του Πέτρου (Διοικητικού ΔΕ/Β, Οικονομική υπηρεσία – Ταμείο Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
3) Τρύφωνας Δημήτριος του Αντωνίου (Διοικητικών γραμματέων ΔΕ/Α, Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας Δήμος κεντρ. Κέρκυρας)
 
4) Μεταλληνός Κων/νος του Δημητρίου (Τεχνικών γενικών καθηκόντων ΔΕ/Γ, Τεχνική υπηρεσία Δήμος κεντρ. Κέρκυρας).

Όπως επισημαίνει η ΔΑΣ-ΟΤΑ βασικό κριτήριο ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατά τη γνώμη μας, είναι πoιο κίνημα μπορεί να αντιπαλέψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους ή κίνημα που παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Κίνημα που «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα ή κίνημα που παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα;
 
Κίνημα που θα αποδέχεται τον «Κλεισθένη» , τον Ελεγκτή Νομιμότητας, το Οικονομικό Παρατηρητήριο και όλο το ισχύον αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που έχει επιβληθεί στους Δήμους για την ενίσχυση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ή κίνημα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης;
 
Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και του αντεργατικού εκτρώματος « νόμος Χατζηδάκη» ή κίνημα που σπέρνει αυταπάτες για μια άλλη, «καλή αξιολόγηση», στα πλαίσια του κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, όπως προτείνουν από κοινού η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ;
 
Κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, για καθολική κοινωνική ασφάλιση, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ή κίνημα που υπηρετεί τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει τσακισμένοι μισθοί, φοροληστεία, φτώχεια για το λαό και τεράστια κέρδη για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια;

Ως Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Αξιοποίησε τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια !
Ψήφισε με κριτήριο όλα όσα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά σου.