Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεσα μέτρα για τον κορωνοϊό ζητούν οι εκπαιδευτικοί από τον Περιφερειακό Διευθυντή (video)

ΕΛΜΕ
22 Nov 2021 / 14:50

Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ Κέρκυρας στον Περιφερειακό Δειυθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία της Κέρκυρας, που βαίνει αυξανόμενη, ζήτησαν από κοινού εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο.

Όπως ανέφεραν, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, από το Σεπτέμβρη τα εκπαιδευτικά σωματεία -ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ- αλλά και η Ένωση Γονέων είχαν προειδοποιήσει τόσο την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όσο και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για το επερχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας και τη -ζωτικής σημασίας – ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ούτε ένα μέτρο

«11.254 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας έως 17 ετών την τελευταία εβδομάδα σε όλη την χώρα και παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία μέσα στα σχολεία. Για ακόμη μια φορά δάσκαλοι και καθηγητές βρισκόμαστε στο δρόμο διεκδικώντας από την κυβέρνηση την αραίωση των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Διεκδικούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνονται τεστ για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα, ιδιαίτερα στο Βορρά και στο Νότο. Διεκδικούμε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον διπλασιασμό του στόλου των λεωφορείων για τα μαθητικά δρομολόγια , ώστε κάθε σχολείο να έχει το δικό του λεωφορείο. Τα χρήματα υπάρχουν πιστωμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τα δυο προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέα Καπετάνιο απαιτείται η λήψη επιπλέον παράλληλων μέτρων από την κυβέρνηση πέρα από τους εμβολιασμούς. «Ούτε αραίωση μαθητών, ούτε εξεύρεση αιθουσών, ούτε δωρεάν τεστ σε όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να ξέρουμε σε τι σχολεία είμαστε», ανέφερε ο ίδιος.

Τα αιτήματα

Στη συνάντηση με τον κ.Αγγελόπουλο οι δυο Εκπαιδευτικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας επέδωσαν τα αιτήματά τους ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ασφαλή και ανοιχτά. Ειδικότερα ζητούν μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους, άμεσα μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε Βορρά και Νότο, μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν, άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ανησυχία

Την ανησυχία του πάντως για την έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία εξέφρασε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες στην Κέρκυρα καταγράφηκαν συνολικά 1.126 κρούσματα με βάση τα ανακοινώσιμα στοιχεία του ΕΟΔΥ και ότι και τα σχολεία ακολουθούν την γενική αύξηση που παρατηρείται.



«Πράγματι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Τα μέτρα σίγουρα δεν είναι αρκετά αν δεν έχουμε μια πλήρη κάλυψη. Οι μάσκες και τα συχνά τεστ βοηθούν στο 70%. Τα μέτρα που προτείνετε με το σπάσιμο των μεγάλων τμημάτων θα ήταν ένα επιπλέον μέτρο. Χρειάζονται βέβαια αίθουσες και εκπαιδευτικοί. Είναι ένα άλλο κομμάτι. Αντ’ αυτού τους τελευταίους μήνες είχαμε συγχωνεύσεις τμημάτων κι ευτυχώς στα Ιόνια Νησιά είχαμε λίγες και τις αποφύγαμε σε αρκετές περιπτώσεις», ανέφερε ο κ.Αγγελόπουλος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ