Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κουτσούμπας: Χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία όλων των εργαζομένων

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
20 Nov 2021 / 13:25
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στις ανατιμήσεις των προϊόντων, και στην αύξηση του πληθωρισμού με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το πενιχρό εισόδημα των πολιτών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στον χώρο του ΕΚΚ συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον κ.Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και μέλη του κόμματος.


Όπως τόνισε ο κ.Κουτσούμπας το ΚΚΕ επισκεπτόμενο την Κέρκυρα για μια σειρά εκδηλώσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν θα μπορούσε παρά να κάνει μια πρώτη σημαντική στάση από τους φορείς της πόλης στο Εργατικό Κέντρο.

"Το κόμμα μας ιδρύθηκε ως κόμμα της εργατικής τάξης για την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης πριν 103 περίπου χρόνια και έκτοτε κάνει προσπάθειες με όλες του τις δυνάμεις, έτσι ώστε να υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα απ'όλα τα μετερίζια. Πρώτα απ'όλα στους καθημερινούς αγώνες μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.Και σήμερα όπου υπάρχουν τεράστιες κατακτήσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου, η εργατική τάξη και ο λαός εξακολουθεί να υποφέρει και να μην απολαμβάνει όλο αυτόν τον πλούτο που παράγει ο ίδιος.Και η Κέρκυρα είναι ένας τέτοιος ευλογημένος τόπος, όπως είναι και όλη η Ελλάδα με τεράστιες δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες ή υπονομοεύονται απόαυτό που λέγεται καπιταλιστικό κέρδος", επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στις ανατιμήσεις των προϊόντων, και στην αύξηση του πληθωρισμού με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το πενιχρό εισόδημα των πολιτών. 



"Στο πρόσφατο πετυχημένο Συνέδριό μας πήραμε μια σημαντική απόφαση και κάναμε συζήτηση για το πώς θα βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη και πώς θα συμβάλλουμε για την ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών για να οργανώσουν την πάλη τους οι εργαζόμενοι μέσα από τα Σωματεία τους", διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον τουρισμό τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου υποφέρουν είτε απο τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, είτε από τα εξαντλητικά ωράρια είτε από το ότι μένουν απλήρωτοι επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η στοιχειώδης κοινωνική πρόνοια και μέριμνα από το κράτος και για την απορρόφησή τους και κυρίως για να μπορέσουν να επιζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Όπως είπε χρειάζεται με πρωτοπόρα την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα μια κοινωνική συμμαχία όλων των εργαζομένων που σε αλληλεγγύη μεταξύ τους θα αγωνίζονται έτσι ώστε να βρουν οριστική λύση σε αυτά τα προβλήματα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.