Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση του Αλ. Αυλωνίτη με υγειονομικούς φορείς για την εξέλιξη της πανδημίας

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
19 Nov 2021 / 08:54

Όλοι οι φορείς έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική επιτάχυνση της διασποράς του ιού στην Κέρκυρα και την δραματική εκτόξευση των εισαγωγών στο Νοσοκομείο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στην Κέρκυρα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων που παραβρέθηκαν σε συνάντηση, την Πέμπτη στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας, μετά από πρόσκληση του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη και του Συντονιστική της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστου Μωραΐτη.

Οι υγειονομικοί

Από τους υγειονομικούς φορείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλούδης, ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Πέτρος Αργίτης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξανδρος Σταματάκος, ο Γραμματέας Περικλής Ραράκος και η Ταμίας Ελένη Παγκράτη, η  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας Ντίνα Ιωάννου, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Ευγένιος Ραψομανίκης και ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης.
  
Όλοι οι φορείς που προσκλήθηκαν έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική επιτάχυνση της διασποράς του ιού στην Κέρκυρα και την δραματική εκτόξευση των εισαγωγών στο Νοσοκομείο του νησιού. Συνεπεία αυτού η μετατροπή του ΓΝ Κέρκυρας ουσιαστικά σε νοσοκομείο μιας νόσου, με αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και της πνευμονολογικής Κλινικής.


 
Η δημόσια υγεία είναι φανερό ότι βάλλεται από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, μεσούσης της πανδημίας, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος κατέθεσε την εντονότατη ανησυχία του για την κατάσταση στην Κέρκυρα. «Τόσο τα στοιχεία που παίρνουμε από το Παρατηρητήριο covid όσο και αυτά που μας παρουσιάσατε σήμερα, μας κάνουν να ανησυχούμε. Ανησυχώ πολύ κι εγώ και το κόμμα μου και πρέπει να ανησυχούμε όλοι ως κοινωνία.




Καμία ενημέρωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Θα έπρεπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να μας ενημερώνει καθημερινά για τα κρούσματα και την κατάσταση στο Νοσοκομείο μας. Τα εξωτερικά ιατρεία κλειστά στο μοναδικό Νοσοκομείο του νομού, ενώ ακόμη κι αυτό το πολυσυζητημένο πλωτό ασθενοφόρο δεν έχει αποσαφηνιστεί με ποιο προσωπικό και πως θα τεθεί σε λειτουργία, κι είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εμείς θα θέσουμε όλα όσα μας καταθέσατε ως στοιχεία σήμερα, υπόψη του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο για να πιέσουμε συνολικά μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου», δήλωσε και ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση. 
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρ. Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος Τηλέμαχος Γαβαλάς.