Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα των πολιτιστικών συλλόγων Κάβου στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Κάβος
18 Nov 2021 / 16:18

Για τα θέματα που αναζητούν άμεση επίλυση για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων και λειτουργία των επιχειρήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, οι Πρόεδροι των Συλλόγων, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάβου και  Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου «Αγ. Προκόπιος» Στέφανος Σαμοίλης και Φώτης Τσουκιάς, αντίστοιχα, επισκέφτηκαν την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη και μετέφεραν τον παλμό και την βαθιά ανησυχία της πρόσφατα προηγηθείσας λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του Κάβου για την χρόνια έλλειψη σοβαρών υποδομών στον τόπο τους.

Ειδικότερα, επέδωσαν ψήφισμα με τα θέματα που αναζητούν μια άμεση επίλυση για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων και λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως η αποχέτευση και η ύδρευση από την τεχνητή λίμνη Μοσχόπουλου, που εκκρεμούν από 20ετίας, η αναστήλωση και αποκατάσταση του μοναστηριού στον  Αρκουδίλα, η εξεύρεση χώρων  στάθμευσης κατά την θερινή περίοδο και ο φωτισμός της παραλίας. Επίσης, συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του υφιστάμενου οδικού δικτύου, τον καθαρισμό των ρεμάτων που συνετέλεσε στα πρόσφατα πλημυρικά φαινόμενα και την μη εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Κάβου από το 1993.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συλλόγων, η Περιφερειάρχης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον τουρισμό στην περιοχή του Κάβου και αναγνώρισε την πρόοδο, που έχει επιτελεστεί το τελευταίο διάστημα για την ποιοτική ανέλιξη των παρεχομένων υπηρεσιών από επιχειρηματίες και κατοίκους. Αναμένεται στο άμεσο μέλλον να συγκαλέσει μια ειδική σύσκεψη με στελέχη της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) ώστε να υπάρξει η αναγκάια επικαιροποίηση των μελετών και η εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων.

Προς γενική ικανοποίηση, ο Αντιπεριφεριάρχης ενημέρωσε ότι ειδικά για τον Κάβο θα διενεργηθεί σύντομα εργολαβία ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης, σήμανσης και επισκευών πεζοδρομίων.

Επιπρόσθετα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας να υπάρξει καθαρισμός ρεμάτων (κύρια το ρέμα Μοσχοπουλου) στα πλαίσια του καθεστώτος Πολιτικής Προστασίας, που ήδη βρίσκεται το νησί. Ο κ. Ορφανουδάκης ήταν επίσης θετικός σε μία δεύτερη συνάντηση για την κατασκευή του ώριμου έργου από πλευράς μελετών και απαλλοτριώσεων για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού του Κάβου αλλά και της παραλιακής οδού που αφενός δεν το επηρεάζουν το Σχέδιο Πόλης και αφετέρου αποτελούν έργα πνοής για την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.      

Οι δύο Πρόεδροι ευχαρίστησαν την κ. Κράτσα και τον κ. Ορφανουδάκη οι οποίοι αποδέχτηκαν πρόσκληση να επισκεφτούν τον Κάβο σύντομα.
Κέρκυρα, 18.11.2021
Εκ των Δ.Σ. του Πολιτιστκού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάβου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου «Άγιος Προκόπιος»