Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις φωτιές σε σκουπίδια σε μία μέρα στη Νότια Κέρκυρα

Φωτιές
18 Nov 2021 / 14:28

Τοξικοί καπνοί και διοξίνες διαχέονται στην ατμόσφαιρα και επικάθονται στο έδαφος, στα τρόφιμα και στον υδροφόρο ορίζοντα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οδυνηρές αναμνήσεις του εφιάλτη των σκουπιδιών που βίωσε η Κέρκυρα στο πρόσφατο παρελθόν, έρχονται ξανά στην επικαιρότητα.

Πολλοί δρόμοι στη Νότια Κέρκυρα, το τελευταίο δεκαήμερο τουλάχιστον έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτες χωματερές, λόγω εμπλοκών που έχουν προκαλέσει τη διακοπή της μεταφοράς στην Πάλαιρο. 

Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει ξανά οι φωτιές σε εστίες συσσωρευμένων απορριμμάτων, που σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην "Ε", μόνον τυχαίες δεν θεωρούνται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τετάρτη ξέσπασαν τρεις διαφορετικές φωτιές σε σκουπίδια στις περιοχές του Περιβολίου, των Βιταλάδων και του Κάβου, εκλύοντας τοξικούς καπνούς και διοξίνες που διαχέονται στον αέρα και επικάθονται στο έδαφος, στα τρόφιμα και στον υδροφόρο ορίζοντα. 

Και για τις τρεις φωτιές, τονίζει στην "Ε" ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κέρκυρας Νίκος Κολοβός, έχει επιληφθεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες. Σημειώνεται ότι τα αδικήματα του εμπρησμού και της ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και επισύρουν βαριές ποινές.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ