Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Στέφανος Γκίκας
18 Nov 2021 / 10:50

Βασικό θέμα συζήτησης απoτέλεσε το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε εκατοντάδες παραγωγούς της Π.Ε. Κέρκυρας, και όχι μόνον, με τις μειωμένες αγροτικές επιδοτήσεις.

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά και Πέτρο Τζαβέλλα είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε εκατοντάδες παραγωγούς της Π.Ε. Κέρκυρας, και όχι μόνον, με τις μειωμένες αγροτικές επιδοτήσεις.

Ο Βουλευτής εστίασε στην ιδιαιτερότητα του Κερκυραϊκού ελαιώνα και ζήτησε αυτή να ληφθεί υπόψη. Ο κ. Μελάς αναγνώρισε ότι υφίσταται ιδιαιτερότητα αναφορικά με την Τηλεσκόπηση και ανέφερε ότι τα προφανή σφάλματα θα διορθωθούν. Σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στην υποβολή των ενστάσεών τους, οι οποίες εν συνεχεία θα εξεταστούν προσεκτικά.

Σε ότι αφορά στην εξαίρεση αγροτεμαχίων από την πληρωμή του Οκτωβρίου εξαιτίας του διασταυρωτικού μηχανογραφικού ελέγχου που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν απευθείας στους φορείς υποβολής των Αιτήσεων Ενίσχυσης και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις των στοιχείων των ΑΤΑΚ των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι εκ των υστέρων αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώτος δεν θα μπορέσουν να γίνουν αποδεκτές.

Τέλος, ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση τα κράτη της ΕΕ να προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους των στοιχείων. Ωστόσο στη χώρα μας επί χρόνια δεν τηρήθηκαν αυτές οι υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί εκτεθειμένη και να δεχτεί κριτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.