Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέλει 7 ή 8 βαθμούς ο Φαίακας για 4τραδα

Α1 Χάντμπολ
17 Nov 2021 / 17:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος με τον Φαίακα να αγωνίζεται στον 2ο Όμιλο (Βόρειος) και να έχει συγκομιδή 4 βαθμούς σε αυτό το γύρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος με τον Φαίακα να αγωνίζεται στον 2ο Όμιλο (Βόρειος) και να έχει συγκομιδή 4 βαθμούς σε αυτό το γύρο. Προέρχονται από δυο εντός έδρας νίκες, ενώ έχασε τέσσερα ματς, ένα εντός και τα τρία εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα του:

Εντός έδρας: ΠΑΟΚ 18-20, Ζαφειράκης 29-27, Φίλιππος 30-24
Εκτός: Δράμα 27-25, Αερωπός 30-21, Πυλαία 30-29

Αυτό που απασχολεί όλους και είναι ο πρωταρχικός στόχος, πως η ομάδα θα μπει στην πρώτη τετράδα έτσι ώστε να αποφύγει τα πλέι άουτ και να συνεχίσει να εκπροσωπεί το χάντμπολ του νησιού στην υψηλότερη κατηγορία, κάτι που κάνει εφέτος για 3η χρονιά.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά το ερώτημα είναι μπορεί ο Φαίακας; Δεν θα μιλήσουμε σαν οπαδοί της ομάδας και θα πούμε ότι ναι, όλα είναι εύκολα κλπ. Η λογική λέει ότι μπορεί κάτω από προϋποθέσεις οι οποίες είναι εφικτές. Η σιγουριά ότι με 11 ή 12 βαθμούς θα κλειδωθεί η 4η θέση πηγάζει από την έως τώρα κατάταξη και τους βαθμούς που με λογική ή και με εκπλήξεις μπορούν να αποσπάσουν οι ομάδες. Φυσικά αν κάποια από τις διεκδικήτριες της θέσης κερδίσει τον ΠΑΟΚ, τότε αλλάζουν όλα. Θεωρούμε όμως πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, έστω και αν την τελευταία αγωνιστική είναι το ματς Πυλαία-ΠΑΟΚ και λόγω εντοπιότητας έχουμε «χαλαρότητα» απ΄ όλους και «ο νοών νοείτο».

Ο Φαίακας σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση πρέπει να πάρει οπωσδήποτε και τα 3 ματς εντός έδρας με Δράμα, Αερωπό και Πυλαία και δυο βαθμούς εκτός έδρας με ΠΑΟΚ, Ζαφειράκη ή Φίλιππο Βέροιας. Έτσι με 7 ή 8 βαθμούς στο β΄ γύρο δεν θα κινδυνεύσει να μπει σε περιπέτειες. Αλλά και στην χειρότερη περίπτωση θα παλέψει ως το τέλος.

Γιατί όλο αυτό; Επειδή φέτος μετέχουν 14 ομάδες στην Α1, επτά σε κάθε όμιλο και με τη λήξη της κανονικής διάρκειας οι ομάδες των δυο ομίλων από την 5 θέση και κάτω, θα σχηματίσουν έναν όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους και τέσσερεις (4) θα υποβιβαστούν.

Η εκτίμησή μας είναι πως η ομάδα αξίζει να μπει στην οκτάδα, οι εκτός έδρας ήττες με Πυλαία και Δράμα ήταν οριακές και δείχνουν ότι ο Φαίακας αντιμετωπίζει στα ίσια όλες τις ομάδες (εξαιρούμε την ήττα από τον Αερωπό), αλλά πρέπει να είναι προσεκτικός. Με τον κόσμο δίπλα του μπορεί να κάνει τις τρεις εντός έδρας και δεν θα μας εκπλήξει αν μόνο με αυτές μπει στην τετράδα. 

Υπολείπεται το αποτέλεσμα Αερωπού-Ζαφειράκη για να ολοκληρωθεί η βαθμολογία του α΄ γύρου, που είναι:

Βαθμολογία α΄ γύρου

ΠΑΟΚ                                       12
Δράμα 1986                            9
Αερωπός Έδεσσας*                7
ΑΕΣΧ Πυλαίας                         5
Φαίακας Κέρκυρας                 4
Φίλιππος Βέροιας                   2
Ζαφειράκης*                           1

Να σημειώσουμε ότι στις 22 Δεκέμβρη 2021 θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και την νέα χρονιά θα έχουμε τα μπαράζ για πλέι οφ και πλέι άουτ, με την ελπίδα ή την πίστη καλύτερα ότι ο Φαίακας θα είναι στην οκτάδα και στα πλέι οφ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια