Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναδίπλωση Λέσση: Δεν έχουμε πρόταση για ΣΜΑ

ΣΜΑ
17 Nov 2021 / 14:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι ...μυστηριώδεις χάρτες που εστάλησαν με την εισήγηση δημιούργησαν εύλογα ερωτήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έκπληξη έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης, στο θέμα της χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων.
Η εισήγηση που έλαβαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι το μεσημέρι της Τρίτης, συνοδευόταν από χάρτες και τοπογραφικά με συντεταγμένες, απεικονίζοντας σημείο στη διασταύρωση Λευκίμμης προς Μπαστάτικα, χώρο αποκαλούμενο ως «νταμάρι Μαρκεζίνη». 

Στην εισήγηση παράλληλα καταγράφηκαν τα κριτήρια που πρέπει να πληροί η τοποθεσία που θα γίνει η χωροθέτηση, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.
 
Στη συνεδρίαση πάντως, ο Κώστας Λέσσης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει καμία πρόταση και ότι οι χάρτες αυτοί υποδεικνύουν έναν χώρο που δεν πληροί τα κριτήρια. «Αναρωτηθήκαμε γιατί από όλες τις περιοχές της Νότιας Κέρκυρας, μας έστειλαν τον χάρτη ενός χώρου, αλλά μετά μας είπαν ότι δεν είναι κατάλληλος!» επισημαίνει στην "Ε" ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκούσης. 

Η απόφαση 

Ο Αντιδήμαρχος Σωκράτης Ανδριώτης, επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταλήξει σε οικόπεδο. Η χωροθέτηση προβλέπεται να γίνει από Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και στη συνέχεια θα γίνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωσή του.
Η εισήγηση για διερεύνηση και χωροθέτηση σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΕΣΔΑ εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.