Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταθέσεις στεφάνων και πορείες για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο
16 Nov 2021 / 12:19

Από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας θα ξεκινήσει η κεντρική πορεία, όπου θα συμμετέχουν Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με καταθέσεις στεφάνων από Σωματεία, φορείς, συλλογικότητες αλλά και με τρεις ξεχωριστές πορείες στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας θα τιμηθεί φέτος η 48η επέτειος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου με φόντο την πανδημία που σαρώνει την χώρα. Η κατάθεση στεφάνων από τα Σωματεία στο μνημείο Ηρώων του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων (πρώην Νομαρχία).

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου (πρώην Νομαρχία) στις 11.30 το πρωί.

Αργότερα, στις 6 το απόγευμα, Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και θα ακολουθήσει η κεντρική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απευθύνει προς όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του μαζικού κινήματος της Κέρκυρας, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και το τοπικό ΚΚΕ.

Δεύτερη πορεία

Το παρόν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, θα δώσει ξεχωριστά η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, πιστή στο διαχρονικό νόημα του Πολυτεχνείου, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Το πρωί της Τετάρτης στις 10:30 η παράταξη θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην Παλιά Νομαρχία, ενώ το απόγευμα καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στις 6μ.μ. στο Ιστορικό.

Τρίτη πορεία

Παράλληλα κάλεσμα για ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία απευθύνουν και αντιεξουσιαστές με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Τμήμα Ιστορίας.

Μήνυμα Μπιάγκη

Σε μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης αναφέρει: «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πάντοτε «διαχρονικό» και «επίκαιρο» και δη στις μέρες μας που ο εφιάλτης της πανδημίας απειλεί τα πάντα στη ζωή μας. Είναι χρέος όλων μας, να διαφυλάξουμε τις αξίες της Δημοκρατίας μας, μέσα στην εποχή της αβεβαιότητας που ζούμε. Είναι ηθική υποχρέωση μας να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη «συλλογική δράση και ευθύνη» ενάντια στον εχθρό που απειλεί σήμερα την «ανθρωπότητα». Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τα «ατομικά δικαιώματα». Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε με ενότητα, ομοψυχία, πίστη και ελπίδα για την «Ελευθερία» μας. Ο αγώνας για «Δημοκρατία» δεν σταματά ποτέ..Είναι «διαρκής», «συνεχής» και «επαναλαμβανόμενο».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ