Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αυλωνίτη με τον εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
16 Nov 2021 / 11:09

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας, από τα κυβερνητικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κέρκυρας, αποτελούμενη από τον βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τον Συντονιστή της Ν.Ε. Χρήστο Μωραΐτη, τον πρ. βουλευτή Κώστα Παυλίδη και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομίας, Τουρισμού, Εμπορίου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κέρκυρας Πηνελόπη Ταρασίδου και Νίκο Καργόπουλο.

Από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου παρόντες ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Αλέγρης, ο Α’ αντιπρόεδρος Χρήστος Λαβράνος, ο Β’ αντιπρόεδρος Στέλιος Σοφιανός και ο ταμίας Σπύρος Τριαντάφυλλος.
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας, από τα κυβερνητικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι υποχρεωτικοί έλεγχοι που δημιουργούν μεγάλη επιβάρυνση στις επιχειρήσεις, ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίστανται τα οικογενειακά καταστήματα από τις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου και από το ηλεκτρονικό εμπόριο , η έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία και η αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απασχόλησαν τη συζήτηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα.
 
Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Κέρκυρας ευχαρίστησαν τον βουλευτή κ. Αυλωνίτη και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κέρκυρας, για την συνάντηση αυτή, για την ανταλλαγή απόψεων και την πρόθεση ανάδειξης των φλεγόντων προβλημάτων του κλάδου.

Ενδεικτικό των προβλημάτων αυτών, τα οποία βαίνουν αυξανόμενα για το κερκυραϊκό εμπόριο, είναι το γεγονός της μείωσης της αγοραστικής κίνησης σε ποσοστό μέχρι και 60% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την ημέρα θέσπισης των νέων υγειονομικών μέτρων, όπως αποκάλυψαν τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου στον βουλευτή, σε αντίθεση με την αύξηση του τζίρου στις μεγάλες επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
 
Από την πλευρά του ο κ. Αυλωνίτης έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του κορωνοϊού εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δήλωσε επί πλέον ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο αποδεικνύουν ότι οι διαθέσιμες πιστώσεις κατανεμήθηκαν σε συντριπτικό ποσοστό στις μεγάλες επιχειρήσεις με σαφή υστέρηση έναντι των οικογενειακών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γεγονός που αποδεικνύει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους εμπόρους και επιχειρηματίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

Ενημέρωσε τέλος, ότι είναι στη διάθεση του Εμπορικού Συλλόγου να στηρίξει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και να πιέσει, με όλα τα πρόσφορα μέσα, για την επίλυση των προβλημάτων. Αντίστοιχες θέσεις εκφράστηκαν και από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που θα γνωστοποιηθούν με ιδιαίτερο δελτίο τύπου.