Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι όμως ήλθαν πάνω από 100 χιλ. τουρίστες τον Οκτώβριο στην Κέρκυρα!

αφίξεις
15 Nov 2021 / 13:53
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η στατιστική Υπηρεσία της Fraport επιβεβαίωσε για φορά ακόμα αυτή την τουριστική περίοδο, την εντύπωση που δημιουργήθηκε γενικώς αλλά και τον απολογισμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ο Οκτώβριος ήταν κι αυτός ένας καλός μήνας. Προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από το «Ι. Καποδίστριας» 2302 πτήσεις μεταφέροντας 261 χιλ. επιβάτες (αφιξοαναχωρήσεις) πάνω από τους διπλάσιους του περσινού Οκτωβρίου (2020).
 
Οι αφίξεις ήταν 108.524. Οι Γερμανοί, που δείχνουν να ευνοούνται να προτιμήσουν την Κέρκυρα και την Ελλάδα λόγω Fraport, διατηρούν τα σκήπτρα με το 1/3 των συνολικών αφίξεων ενώ οι εσχάτως «απελευθερωμένοι» Εγγλέζοι, έσπευσαν στην Κέρκυρα για τις φθινοπωρινές τους διακοπές, κι αποτέλεσαν το άλλο 1/3 των αφιχθέντων!
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.