Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το ταξίδι του προς Κέρκυρα το πλωτό ασθενοφόρο!

Πλωτό ασθενοφόρο
15 Nov 2021 / 13:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα στη βδομάδα, αποκτά η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας το πρώτο της σκάφος με ειδικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών, το λεγόμενο «πλωτό ασθενοφόρο».

Όπως είχε πρώτο δημοσιεύσει το enimerosi.com, το ειδικά εξοπλισμένο περιπολικό έρχεται εντός λίγων ημερών, ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο χειρισμό του.

Την ευχάριστη είδηση για την Κέρκυρα, επιβεβαιώνει σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας:
«Μετά από συγκροτημένες προσπάθειες και σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, το πλωτό ασθενοφόρο της Κέρκυρας ξεκινά αύριο Τρίτη το «ταξίδι» του για την Κέρκυρα.

Θα μεταφερθεί οδικως από την Αθήνα στην Πάτρα και απο εκεί με Πλοίο στην Κέρκυρα, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα!
Το πλωτό ασθενοφόρο της Κέρκυρας είναι υπερσύγχρονο!

Έχει δύο πετρελαιοκινητήρες 350 ίππων ο καθένας που του δίνουν ταχύτητα 45 κόμβων. Διαθέτει επίσης σύγχρονα ραντάρ και μέσα ραδιοναυτιλίας.

Ο ιατρικός εξοπλισμός του είναι επίσης υπερσύγχρονος. Διαθέτει Απινιδωτή - μόνιτορ, ειδικό αναπνευστήρα με ηλεκτρονικό σύστημα οξυγόνου, δύο ειδικά φορεία (το ένα μάλιστά έχει ράμπα για να βγαίνει στην ξηρά), κλπ.

Εκτός από τον ασθενή και τον γιατρό μπορεί να μεταφέρει δυο νοσηλευτές και μέχρι 4 άτομα (συγγενείς κλπ).

Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζονται πλωτά ασθενοφόρα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νεας στρατηγικής για την νησιωτικότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία με τα μικρά νησιά. (Εν προκειμένω τα Διαπόντια Νησιά και οι Παξοί, Αντίπαξοι)».