Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση Γκούση στις κατηγορίες Λέσση

γκούσης
14 Nov 2021 / 11:06

Η νομιμότητα δεν μπορεί να αλλάζει σύμφωνα με τις διαφορετικές οπτικές γωνίες του καθενός ή σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του…

Μοιάζει με παιδικό αστείο το επιχείρημα του Δήμαρχου κ. Λέσση για την ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ότι δήθεν φταίει η προσφυγή για έλεγχο νομιμότητας. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ…. 
Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Αυτή είναι η αλήθεια!
Επομένως αποτελεί προσχηματική αποποίηση ευθυνών το άσχετο επιχείρημα που επικαλείται ο κ. Λέσσης περί της προσφυγής κτλ.

Αν αυτό είχε πραγματική βάση, τότε -όπως ο καθένας καταλαβαίνει- η μεταφορά θα είχε σταματήσει από καιρό!! Όμως δε σταμάτησε. Απλά ολοκληρώθηκε έχοντας μεταφερθεί όλη η προβλεπόμενη ποσότητα, δηλαδή περίπου 2.700 τόνοι.
Σε ότι αφορά τη συνέχεια, τα πραγματικά γεγονότα που αποδεικνύουν τα παραπάνω έχουν ως εξής: 

Στις 14 Οκτώβρη, όταν κι οι δύο είμασταν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα την ώρα της καταστροφικής πλημμύρας!, ο Δήμαρχος με μέιλπροσκάλεσε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που αποφάσισε – χωρίς τη δική μου ψήφο- ΝΕΑΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ(πριν λήξει η παλιά) ξανάγια περίπου 2.700 τόνους με 263.000 ευρώ. Εννοείται για απευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο!

Όμως στη συνέχεια,γνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση συνιστά (παράνομη) κατάτμηση έργου, άλλαξε γνώμη. Κι έτσι ΑΥΡΙΟ15 Νοέμβρη σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣπου έχει λήξει. Προφανώς για τεκμηρίωση της πρότασης θα ‘χρησιμοποιήσει’την έκτακτη ανάγκη που  -καθόλου τυχαία- ανήγγειλε από χθες!!!
Επομένως, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κι ο λόγος της έκτακτης ανάγκης είναι η ανικανότητα του Δήμαρχου να έχει σε ισχύ μια νόμιμη σύμβαση. Η αιτία βέβαια είναι αλλού. Εμμονή στις απευθείας αναθέσεις.

Ας μη συγχύζει λοιπόν τους δημότες συνδέοντας άσχετα θέματα κι ας μη φορτώνει τις ευθύνες του αλλού…
Κι επιτέλους ας διαλέξει… Θέλει ή δε θέλει έλεγχο νομιμότητας, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον;

Εξάλλου η νομιμότητα δεν μπορεί να αλλάζει σύμφωνα με τις διαφορετικές οπτικές γωνίες του καθενός ή σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του….
Τέλος, ας το κατανοήσουν όλοι…. Η αντιπολίτευση οφείλει να ασκεί το δημοτικό έλεγχο.Και θα το κάνει… Είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της!