Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώστας Λέσσης: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νότια Κέρκυρα

Κώστας Λέσσης
13 Nov 2021 / 12:01

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην μείνουν τα σκουπίδια στον δρόμο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσει τον Δήμο ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης μετά από τις προσφυγές του Νίκου Γκούση στην επιτροπή του άρθρου 152.
Για τα τεκταινόμενα στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Η δήλωση του Κώστα Λέσση: 

Να σας ενημερώσω ότι κηρύσσω το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο, μετά το αποτέλεσμα της προσφυγής στην επιτροπή του άρθρου 152 του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Νίκου Γκούση. ¨οπως ξέρετε καλά ο Δήμος είναι εάνς νοσύστατος Δήμος με ελάχιστο προσωπικό που προσπαθεί και καταβάλλει τα μέγιστα για το καλυτερο δυνατό.

Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος μας την Τετάρτη 17/11/2021 ολοκληρώνει το διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο. Έως ότου όμως ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διεθνή διαγωνισμού, ο Δήμος προέβη, ως ο νόμος ορίζει στη διαδικασία ανάδειξης εργολάβου για μικρή ποσσότητα απορριμμάτων.

Κατά της απόφασης αυτής ο κ. Γκούσης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη, ο Δήμος προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα, και η προσφυγή απερρίφθη. Μετά, ως είχε δικαίωμα, προσέφυγε στην Επιτροπή του Άρθρου 152 την οποίαν εγώ πληροφορήθηκα ως Δήμαρχος από τον κ. Γκούση, όταν ήρθε η απόφαση όταν είχε εκδοθεί, για την οποίαν σήμερα ο κ. Γκούσης πανηγυρίζει, παρότι γνωρίζει ότι τα σκουπίδια θα είναι στο δρόμο. Στην εκδίκαση της υπόεσης είχε νομική παρουσία μόνον ο κ. Γκούσης και όχι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας.

Θεωρούμε ότι αν είχαμε νομική παρουσία, θα προσκομίζαμε στοιχεία και θα τεκμηριώναμε την νομιμότητα των αποφάσεών μας και ενδεχομένως το αποτέλεσμα της απόφασης να ήταν διαφορετικό. Εμείς θα προσβάλλουμε την απόφαση για την νομιμότητά της στο Εφετείο των Ιωαννίνων.

Σας δηλώνω όμως ότι εγώ ως Δήμαρχος και οι συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και προσωπικό, να μην μείνουν τα σκουπίδια της Νότιας Κέρκυρας στο δρόμο, ανεξαρτήτως αν αυτές οι νέες μας ενέργειες καταστούν αντικείμενο νέων προσφυγών. Ο κ. Γκούσης θέλει τα απορρίμματα να μείνουν στον δρόμο, όπως γίνεται αντιληπτό από επιστολή που έστειλε χθες σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Εγώ όμως ως Δήμαρχος θα αγωνιστώ με όσε δυνάμεις διαθέτω, να μην μείνουν τα απορρίμματα στο δρόμο.»

Γκούσης: Δεν γνωρίζω την απόφαση

Σημειώνεται ωστόσο, ότι σε επικοινωνία του με την "Ε", ο Νίκος Γκούσης τονίζει ότι δεν γνωρίζει ακόμα αν έχει γίνει δεκτή η προσφυγή του. Διευκρινίζει μάλιστα ότι η μεταφορά των απορριμμάτων μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα, εάν ο Δήμος έχει την πεποίθηση ότι όλες οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί είναι σύννομες. «Εγώ δεν είπα να μην μαζεύονται τα σκουπίδια, εξάλλου δεν είμαι αυτός που δίνει εντολές. Αυτό είναι δουλειά του Δημάρχου, ας το πάρει πάνω του. Τουλάχιστον αυτό!» δηλώνει ο κ. Γκούσης.