Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΕΝ-The Magazine Νοεμβρίου είναι εδώ...

ΕΝ
12 Nov 2021 / 16:13

Αυτό το μήνα διαβάστε... • Τέσσερα χρόνια μετά, η ιστορία του 19χρονου «Χρήστου με τη Χρυσή Καρδιά», • Αυτοψία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών της Κέρκυρας, η 15χρονη ιστορία του Βαβέλ και πολλά άλλα...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφθασε και κυκλοφορεί, από επιλεγμένα σημεία διανομής, το #4 (Νοέμβριος 2021) του μηνιαίου free press περιοδικού των εκδ. «Ενημέρωση», EN-The Magazine. Μια ξεχωριστή ματιά σ’ ανθρώπους και σε δράσεις, τις... τις Κέρκυρας˙ του πολιτισμού, των τεχνών, της δημιουργίας, της μνήμης, της ζωής, του well living, τις πρότασης. Μια Κέρκυρας, που, όπως λέει και... το ρητό, δεν ξεχνάει να θυμάται ποια (οφείλει να) είναι.

Αυτό το μήνα διαβάστε...

- Ο Αναπλ. καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θεόδωρος Λώτης «χαρτογραφεί» το ηχοτοπίο της αυθεντικής Κέρκυρας. Ή σιωπηλή «άρια» της Κάλλας στο Καμπιέλο, το τρίξιμο στα ξύλινα πατζούρια, και τα σχοινιά απ’ τις μπουγάδες, οι καμπάνες «του Αγιού» και όσα άλλα.

- Οι singing bowls του Βασίλη Μανέτα, «παντρεύουν» ηχοθεραπεία και ψυχαγωγία μ’ έναν νέο τρόπο: εν χορδαίς (βιολί) και οργάνω (φλάουτο).

- Τέσσερα χρόνια αφ’ ότου η ιστορία του 19χρονου «Χρήστου με τη Χρυσή Καρδιά» συγκλόνισε την κερκυραϊκή κοινωνία, οι γονείς του άνοιξαν την πόρτα και την καρδιά τους στο «ΕΝ». Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων...

- Αυτοψία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών της Κέρκυρας. Το «ΕΝ» κάθισε στα θρανία μαζί με τους μαθητές - κρατούμενους. Κυριάκος Κωλέσης και Κατίνα Βλάχου εξηγούν...

- Μια μοναδική εξιστόρηση των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Ο Σταύρος Λεβέντης ήταν εκεί, πρώτη σειρά...

- Ο Μάκης και ο Βασίλης Φιλιππάκης «ξαναζούν» την όμορφη 15χρονη ιστορία του «Βαβέλ», σε μια από τις ομορφότερες «ταράτσες» του νησιού, στον Πέλεκα.

- Μια ματιά στην «ουρανία» του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος. Με αφορμή το Πρωτοκύριακο...

Και πολλά άλλα...

Ζητείστε το ΕΝ Οκτωβρίου στα εξής σημεία...

ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΠΛΟΥΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΓΚΙΤΣΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΖΑΜΑΝΦΟΥ (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΝOSTOS (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΣΤΕΡΓΙΟΥ Θ. (Πρακτορείο, Ευγ. Βουλγάρεως)
ΑRTISSIMO (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΑRTISSIMO (Πίνια)
ΣΤΑΡΕΝΙΟ (Γκίλφορδ)
LISTON (Κάτω Πλατεία)
SESSIONS (Κάτω Πλατεία)
ΑΡΚΑΔΙΟΝ (Πεντοφάναρο)
RED HOT CHILLI BURGER (Eβραϊκή)
FLAVOURS (Πεζόδρομος)
SΤΟRIES (Πεζόδρομος)
ΚΙΟΣΚΙ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)
BREW (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)
ΕΜΕRAL (Σαρόκο)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΛΥΓΕΡΗ / ΚΟΜΠΟΛΙΤΗ (Γαρίτσα)
ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ (Εθν. Κέρκυρας - Λευκίμμης)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ)
ΜΠΡΙΚΙ (έναντι πρ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ)
ΑLDEBARAN (Τσιπουράδικα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΥΑ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ (Έναντι ΑΒ Κοντόκαλι)
 
Θυμίζουμε ότι...

...εάν, για διευκόλυνσή σας, επιθυμείτε το περιοδικό να σας αποστέλλεται κάθε μήνα κατ' οίκον, εντός ή εκτός Κέρκυρας, είναι διαθέσιμη η συνδρομητική μας υπηρεσία (πληροφορίες, «Eνημέρωση», τηλ. 26610 23494).