Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο τα σκουπίδια της Λευκίμμης

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
12 Nov 2021 / 15:26

«Μετέωρη» η μεταφορά των σκουπιδιών της Λευκίμμης, κατόπιν προσφυγών του Νίκου Γκούση στην Επιτροπή του άρθρου 152.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο επεισόδιο στο θρίλερ των απορριμμάτων του νησιού, αυτή τη φορά στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. 
Σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής, από το Σάββατο ενδέχεται να σταματήσει η διαδικασία αποκομιδής και μεταφοράς, τουλάχιστον έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 152, για προσφυγές που έχει κάνει ο Νίκος Γκούσης, επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο", μείζονος μειοψηφίας και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής. 

Προσφυγές Γκούση

Η πρώτη προσφυγή ήταν κατά της 12-16/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ν. Κέρκυρας που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας σχετικά με το "κατεπείγον" για τη διαδικασία στην προσφυγή σε απευθείας διαπραγμάτευση για τη Μεταφορά Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Η δεύτερη προσφυγή ήταν κατά της 17-12/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ν. Κέρκυρας που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας της όλης διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για τη Μεταφορά Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Και για τις δυο έχει γίνει σιωπηρή απόρριψη από την Αποκεντρωμένη και εκκρεμούν οι αποφάσεις από την Επιτροπή του Άρθρου 152 (για την πρώτη έχει γίνει η συνεδρίαση).

Να «παγώσει» η μεταφορά;

Σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής, σήμερα εστάλη από τον Νίκο Γκούση υπηρεσιακή επιστολή προς τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, προς ενημέρωσή τους ότι εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων και ζητά να παγώσει κάθε υπηρεσιακή ενέργεια που αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που οι προσφυγές γίνουν αποδεκτές και για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, εκ των πραγμάτων θα ασκηθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέσα.

Κατά δήλωση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση στην "Ε", ο Δήμος δεν εκλήθη στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ η πλευρά Γκούση ήταν παρούσα με τον νομικό της σύμβουλο.   

Όπως αναφέρει ο κ. Λέσσης, οι διαδικασίες προκήρυξης του διεθνή διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη και γι΄αυτό ο Δήμος κατέφυγε προσωρινά στη λύση της απευθείας ανάθεσης με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. Σε περίπτωση που σταματήσει η διαδικασία της προσωρινής μεταφοράς, τα σκουπίδια της Λευκίμμης θα μείνουν στους δρόμους.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ