Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Σωματείο εργαζομένων
11 Nov 2021 / 08:48

Συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας Παρασκευή 12 Νοεμβρίου από 12μ.μ - 3μ.μ που προκυρήσει το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας με συγκέντρωση στο Μαράσλειο στις 12 μ.μ.

Με κεντρικό αίτημα να σταματατήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου δηλώνει τη συμπαράστασή τους στην ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο για τη διαχρονική υποβάθμιση και εγκατάλειψη των δομών υγείας, πρόνοιας, παιδεία , δημόσιων υποδομών συνεχίζει να ρίχνει ευθύνες σε ατομικό επίπεδο ενεργοποιωντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η υποχρηματοδότηση, η διάλυση της δημόσιας υγείας, η μετατροπή του αγαθού του Εθνικού Συστήματος Υγείας ΕΣΥ σε ακριβό εμπόρευμα μέσω ΣΔΙΤ , ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρηματικών ομίλων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων είναι η ανεύθυνη στάση του κράτους και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας .

Η στοχοποίηση των εργαζομένων, των συνδικαλιστών, οι απειλές, οι ΕΔΕ, οι απολύσεις σε διάφορους εργασιακούς χώρους, οι τιμωρητικές αναστολές εργασίας των υγειονομικών είναι ο έλεγχος - καταστολή των κυβερνητικών εντολών έναντι εργαζομενων και  συνδικαλιστικού κινήματος .
 
Σε τοπικό επίπεδο για μια ακόμη φορά έχουμε στοχοποίηση συνδικαλιστών όπως του προέδρου του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ με απαλλαγή από τα καθήκοντά προϊσταμένου , απομάκρυνση του από τον 4ο παιδικό σταθμό και την καταχρηστική περικοπή του μισθού του (400 ευρώ) με αυθαίρετες διοικητικές και νομικές διαδικασίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους απεργούμε και απαιτούμε:

- Να σταματήσουν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις εργαζομενων.

- Να αρθεί η απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟ.ΠΑ απαλλαγής από τα καθήκοντά προϊσταμένου του προέδρου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας και να του επιστραφεί το ποσό περικοπής του μισθού του.

- Να σταματήσουν άμεσα όλες οι τιμωρητικές αναστολές των υγειονομικών του  ΓΝΚέρκυρας και να τους καταβληθούν όλοι οι μισθοί που τους έχουν περικόψει .

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.