Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu Cup: Νοικιάζουμε την κούπα μας, μειώνουμε το πλαστικό!

Corfu Cup
09 Nov 2021 / 13:22

Το σύστημα Corfu Cup εφαρμόζεται πιλοτικά αυτόν τον Νοέμβριο στο νησί μας σε επιλεγμένες καφετέριες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η λύση της επανάχρησης είναι ένας από τους τρόπους δραστικής μείωσης της χρήσης πλαστικού που επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον. Η δράση του προγράμματος MEDfreeSUP (Mediterranean free of Single Use Plastic), αποσκοπεί στη μείωση του πλαστικού από τις καθημερινές μας συνήθειες.

Για να μειώσουμε την κατανάλωση πλαστικών μιας χρήσης χρησιμοποιούμε το δικό μας ποτήρι. Αλλά τί συμβαίνει όταν το ξεχάσουμε στο σπίτι;

Το σύστημα Corfu Cup εφαρμόζεται πιλοτικά αυτόν τον Νοέμβριο στο νησί μας σε επιλεγμένες καφετέριες και είναι μέρος του προγράμματος MEDfreeSUP που συγχρηματοδοτείται από το EIT Climate - KIC.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν από την αρχή του πιλοτικού προγράμματος είναι Kafenion Κoultoura (Δονζελότ 25, δίπλα στα παλιά Δικαστήρια), 
Starenio Bakery (Γκίλφορδ 59),  
Μπρίκι παντοκαφενές (Ερωτοκρίτου Μωραΐτη 16, έναντι Αστυνομίας),
Ankoretto Cafe (Μαρίνα Γουβιών),
Skippers Cafe Wine Bar (Μαρίνα Γουβιών)
.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου έχουμε την επιλογή να "νοικιάσουμε" την επιστρεφόμενη πορσελάνινη κούπα Corfu Cup! 

Παράγγειλε τον καφέ σου στην επιστρεφόμενη κούπα Corfu Cup:
1. Νοίκιασε την κούπα με 5€.
2. Κράτα την όσο θες
3. Όποτε θες, μπορείς να επιστρέψεις την κούπα, σε όποια καφετέρια συμμετέχει και να πάρεις πίσω τα 5€!

Η επιχείρηση αναλαμβάνει να καθαρίσει και να απολυμάνει την κούπα, ενώ την ετοιμάζει για τον επόμενο χρήστη. 

Δες τις καφετέριες που συμμετέχουν στο www.corfucup.eu

Το MEDfreeSUP (Mediterranean free of Single Use Plastic) είναι ένα διετές έργο το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία μιας μεθοδολογίας που θα υποστηρίξει Δήμους και επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού που βρίσκονται σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου να μειώσουν και να εξαλείψουν τα πλαστικά μιας χρήσης.
 
Στο έργο συμμετέχουν o Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων.
 
Στην Ελλάδα το έργο υποστηρίζεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και συγχρηματοδοτείται από το EIT Climate - KIC της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας από την συμμετοχή σας ή να βρείτε .
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.corfucup.eu  [email protected] https://www.facebook.com/CorfuCup/
+306978374212 (WhatsApp & Viber)