Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο για το επίδομα ανεργίας των εποχιακών υπαλλήλων (video)

Εργατικό Κέντρο
08 Nov 2021 / 13:31

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 10:30.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κινητοποίηση γίνεται την Τρίτη από το Συνδικάτο  Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας, ταυτόχρονα με την Ομοσπονδία, με παράλληλες συγκεντρώσεις σε άλλους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της εξαίρεσης μεγάλου μέρους των εποχιακών υπαλλήλων από το επίδομα ανεργίας. 



Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Σωματείου Σταμάτης Πελάης, χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι θα μείνουν και φέτος χωρίς επίδομα ανεργίας, καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2019, με εξαίρεση των αριθμό των ενσήμων, παραμένουν ίδιοι.

Το αποτέλεσμα είναι ότι, παρά τα προβλήματατα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

«Παράλληλα, δίνουμε τη μάχη ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, του οποίου της συνέπειες βλέπουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, με μειώσεις δικαιωμάτων, αφαίρεση ελευθεριών, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και απολύσεις. Τρανταχτά παραδείγματα είναι οι εργαζόμενοι της Cosco, της e-food, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας που παρέμειναν κλειστά το καλοκαίρι. Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με αγώνες και πέτυχαν να εργαστούν.
Αυτούς τους αγώνες καλούμε την εργατική τάξη να δώσει, με πρώτο ραντεβού την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο  ενώ θα ακολουθήσει και συνέχεια με κλιμάκωση των κινητοποίησεων», είπε ο Σταμάτης Πελάης.