Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

4 πρόστιμα στην Κέρκυρα για φωτιές από καύση υπολειμμάτων κλαδέματος

Φωτιά
08 Nov 2021 / 11:09
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέσσερα πρόστιμα για παράβαση της υπ’αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης

αναφορικά με πλημμελή μέτρα κατά της ελεγχόμενης καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών και υπολείμματα κλαδέματος βεβαιώθηκαν από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα χρηματικά πρόστιμα που επεβλήθησαν ανήλθαν από 150-200 ευρώ κατά περίπτωση. Ειδικότερα η Π.Υ Κέρκυρας χρειάστηκε να παρέμβει για την κατάσβεση των καύσεων στις περιοχές Λάκωνες, Λούτσες και Βελονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το νομικό πλαίσιο για την εκτέλεση ελεγχόμενων καύσεων στις καλλιέργειες και στους ελαιώνες έχει αυστηροποιηθεί και όπου απαιτείται επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.