Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίκτυο κερκυραϊκών φρουρίων ετοιμάζει η Αρχαιολογία

εφορεία
04 Nov 2021 / 18:58

Ενημερωτική Συνάντηση για το έργο “Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03.11.2021 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο Παλαιό Φρούριο η ενημερωτική συνάντηση για το έργο “Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς/Coastal Heritage Network (CoHeN)”, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020. Tη συνάντηση παρακολούθησαν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων οργανισμών.

Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε συνολική παρουσίαση του έργου “Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς/Coastal Heritage Network (CoHeN)” καθώς και παρουσίαση της μελέτης «Δίκτυο Φρουρίων Νήσου Κέρκυρας» που υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. 

To έργο CoHeN, με συνολικό προϋπολογισμό 6,420,600.00€ υπό τον άξονα Προτεραιότητας 2 «Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση», έχει διάρκεια 41 μηνών (Ιούλιος 2019-Δεκέμβριος 2022). Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ενώ εταίρους του έργου αποτελούν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηλείας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Απουλίας στην Ιταλία. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας συμμετέχει στο πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 550,000.00€. 

Tη συνάντηση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς διαδικτυακά στη σελίδα του έργου στο Facebook.