Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Η αγορά στενάζει!

Αλέκος Αυλωνίτης
04 Nov 2021 / 15:45

Η αγωνία των επαγγελματιών στην εστίαση είναι απολύτως δικαιολογημένη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο  βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη επισημαίνει:
 
Η αγωνία των επαγγελματιών στην εστίαση είναι  απολύτως δικαιολογημένη. 
 
Τα νέα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα  η κυβέρνηση,  και συγκεκριμένα  ότι θα απαιτείται PCR ή rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων και στους μικτούς χώρους διασκέδασης,  έρχονται σε κάθετη ρήξη με το κλίμα ομαλότητας  που προσδοκούσαν να επικρατήσει τον επερχόμενο χειμώνα οι άνθρωποι της αγοράς. 
 
Μετά το σόκ των lockdown, η επιχειρηματικότητα γίνεται εργαλείο και επικοινωνιακό τρικ από την κυβέρνηση προκειμένου να πιεστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά, όλοι το γνωρίζουμε! Το μόνον που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να αφήνει την επιχειρηματικότητα να ρημάξει.
 
Από τη μια, με την ακαριαία δυσλειτουργία που προξενεί στην αγορά η οποία, είναι βέβαιο πως θα καταγραφεί στους τζίρους της πλειονότητας των επιχειρήσεων, ειδικά για το λιανεμπόριο και την εστίαση και 
 
Από την άλλη, με την έλλειψη πολιτικών που θα στηρίξουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μπροστά στην υπάρχουσα απειλή της εκρηκτικής ανόδου στις τιμές των πρώτων υλών. 
 
Ο φόβος λοιπόν για νέα λουκέτα είναι υπαρκτός. Όσο η κυβέρνηση θα αναζητά στον κοινωνικό αυτοματισμό ένα θαύμα στη σημερινή αρνητική εικόνα και πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, τόσο θα προεξοφλεί και θα επιβεβαιώνει συνεχώς, την πολιτική της αποτυχία, εις βάρος της κοινωνίας. 
 
Το άχθος  της επιβίωσης των επιχειρήσεων, δυστυχώς είναι εδώ μόνο  για επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.
 
Θεωρώ υποχρέωση μου να υπερασπιστώ τις προτάσεις τους για :
- Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
- Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023
- Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
- Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας