Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Η κυβέρνηση απέτυχε, η κοινωνία πρέπει να πετύχει

Δήμητρης Μπιάγκης
04 Nov 2021 / 15:08

Χρειάζεται τώρα, ετούτη την κρίσιμη ώρα που η πανδημία δοκιμάζει για ακόμα μια φορά τις αντοχές της κοινωνίας μας, άμεση αλλαγή στρατηγικής, χωρίς οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια

Οι επισημάνσεις του βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη:
 
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύει, δυστυχώς, τα μεγάλα κενά και τα τεράστια προβλήματα που αδυνατεί να διαχειριστεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο της πανδημίας.

Με τα κρούσματα σε υψηλά επίπεδα, τους νοσηλευόμενους στο όριο των αντοχών του συστήματος, με μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας να χάνουν καθημερινά τη μάχη με τη νόσο, με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, αλλά και με γονατισμένη την οικονομία που δεν μπορεί να αντέξει άλλους γενικούς περιορισμούς.

Οι εμβαλωματικές και περιστασιακές παρεμβάσεις που αφορούσαν τα νοσοκομεία και της μονάδες υγείας απέχουν πολύ από την ουσιαστική υποστήριξη και την επαρκή στελέχωση που είναι απαραίτητη ετούτη την κρίσιμη ώρα.

Πλέον είναι εμφανές και ευδιάκριτο σ’ όλους τους πολίτες της χώρας, πως ουδέποτε καλύφθηκαν, εκτός των άλλων, τα κενά που δημιούργησε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση.
Σήμερα είναι απαραίτητη όσο ποτέ, η άμεση εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας, του α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, καθώς αποδείχθηκε στην πράξη, πως το μοντέλο της κεντρικής διαχείρισης που εφαρμόζεται από το σύστημα εξουσίας στο Υπουργείο Υγείας και στην Πολιτική Προστασία δεν έχει αποφέρει καρπούς και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Χρειάζεται τώρα, ετούτη την κρίσιμη ώρα που η πανδημία δοκιμάζει για ακόμα μια φορά τις αντοχές της κοινωνίας μας,  άμεση αλλαγή στρατηγικής, χωρίς οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, στοχευμένα, στα οποία  να συμμετάσχουν ουσιαστικά και ενεργά σε τούτη την προσπάθεια όλες οι κοινωνικές δυνάμεις αλλά και η επιστημονική κοινότητα, με σοβαρότητα, χωρίς κραυγές.
Δήμοι, Περιφέρειες και Επιστημονικά Σωματεία, έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν σε τούτη την προσπάθεια.

Η Κυβέρνηση απέτυχε και αδυνατεί. Η Κοινωνία όμως είναι υποχρεωμένη να πετύχει.