Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οργή στον εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πελάτες

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
03 Nov 2021 / 13:58

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας απαιτεί την άμεση άρση των νέων μέτρων που δημιουργούν για ακόμα μία φορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μην ισχύσουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αντιλαμβανόμαστε ότι ύψιστο αγαθό και προτεραιότητα όλων είναι η υγεία. Σεβόμαστε την γνώμη των ειδικών για θέματα υγείας, όμως δεν μπορούμε να δεχόμαστε λανθασμένες  αποφάσεις σε πρακτικά ζητήματα της αγοράς που εμείς  γνωρίζουμε καλύτερα και αφορούν χιλιάδες συναδέλφους του κλάδου.

Έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι τα καταστήματα λιανικής και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ουδέποτε αποτέλεσαν εστία μετάδοσης του Covid – 19 και κανείς δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων. Το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό τις υγειονομικές προκλήσεις τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που μας έχουν επιβληθεί.

Θεωρούμε παράλογα και άδικα για ακόμη μία φορά τα νέα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η πολιτεία και ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αφού οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου τηρούν τα ακόλουθα μέτρα αποφεύγοντας την συνάθροιση:
  1. Τήρηση αποστάσεων ενάμιση (1,5 ) μέτρου μεταξύ των ατόμων
  2. Ένα ( 1 ) άτομο ανά 2 τ.μ.
  3. Χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους.
Παρ΄ όλα  αυτά και σύμφωνα με τα νέα μέτρα να ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι καταναλωτές από τους εργαζόμενούς μας εντός των καταστημάτων, είναι ανέφικτο στην πράξη και δυστυχώς το μέτρο αυτό σίγουρα προκαλεί οργή, αγανάκτηση στους συναδέλφους, φέρνοντας αρνητικό πρόσημο στα ταμεία των καταστημάτων, ενώ παράλληλα  επιβαρύνει με περισσότερα χρέη  τους επιχειρηματίες.

Το λιανεμπόριο  δεν αντέχει λανθασμένες αποφάσεις νέων μέτρων σε μία δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους και  αντί για μέτρα στήριξης επιβάλλονται  επιζήμια μέτρα .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας απαιτεί και ζητά από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία την άμεση  άρση των νέων μέτρων που αφορούν την αγορά διότι  μία τέτοια απόφαση δημιουργεί για ακόμα μία φορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς αφού κανένα περιοριστικό μέτρο δεν ανακοινώθηκε για τα Σουπερ Μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.
                             
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας    
                                               
Ο Πρόεδρος
                                           
Ιωάννης Αλέγρης