Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τέλος εποχής» για το Ακταίον

Ακταίον
01 Nov 2021 / 12:36

Αδειάζει το ακίνητο - Σε λίγους μήνες βγαίνει ξανά σε πλειστηριασμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. 27 χρόνια ζωής έκλεισε το Ακταίον, με τη σημερινή του μορφή, υπό τον επιχειρηματία Βασίλη Σώζο. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου "κατέβασε ρολά" και ήδη ο χώρος εκκενώνεται.

Σε όλα αυτά τα χρόνια το Ακταίον ανανεώθηκε και εξελίχθηκε. Κατάφερε να γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς των Κερκυραίων, λειτουργώντας όχι μόνον ως καφετέρια και αργότερα ως εστιατόριο, αλλά και ως φιλόξενος χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, προβολών. 



«Ένας κύκλος έκλεισε, περιμένουμε να ανοίξει ένας νέος», λέει ο Βασίλης Σώζος στην "Ε".

Πρόκειται ως γνωστόν για δημοτικό ακίνητο, του οποίου η σύμβαση έληξε και πλέον βγαίνει ξανά σε πλειστηριασμό. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, το ακίνητο πρέπει μέχρι τότε να είναι κενό.
Εκτίμηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελιού, είναι ότι η διαδικασία θα γίνει στο τέλος του έτους ή στην αρχή του νέου. 

Ο Βασίλης Σώζος πάντως δεν αποκλείει να "ξαναχτυπήσει" το ακίνητο, αν και θεωρεί ότι είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα, καθώς η τιμή εκκίνησης δεν έχει καθοριστεί. Αίνιγμα επίσης παραμένει και η μορφή που θα έχει η νέα επιχείρηση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ