Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

300.000 στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας από το Υπ. Εσωτερικών για τις καταστροφές του «Μπάλλου»

Μιχάλης Σταυριανουδάκης
29 Οκτωβρίου 2021 / 15:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου

Στη συνάντηση  ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση με το ποσόν των 300.000 ευρώ στο Δήμο, ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων  που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία. 

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων, σχετικά με προσλήψεις στον Δήμο  εξειδικευμένου προσωπικού και σχολικών καθαριστριών.

Η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη στον κ. Σταυριανουδάκη, να  επιταχυνθούν οι διαδικασίες  για χορήγηση κονδυλίων προκειμένου να αποκατασταθούν  οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Τέλος συζητήθηκε  και η χρηματοδότηση του Δήμου από το πρόγραμμα  “Αντώνης Τρίτσης”

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, σημειώνεται ότι ο  κ. Σταυριανουδάκης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, θα παραμείνει στην Κέρκυρα μέχρι και το Σάββατο, ύστερα από αίτημα της Δημάρχου, προκειμένου να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές του νησιού, από τις πρόσφατες πλημμύρες.