Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Μια από της σημαντικότερες στιγμές του Έθνους μας

Αλέκος Αυλωνίτης
28 Οκτωβρίου 2021 / 11:23

Το μήνυμα του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 1940
 
Η αντίσταση του λαού μας την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές του Έθνους μας . 
 
Είναι το πηγαίο "ΟΧΙ”  του λαού μας, που αρθρώνεται και σήμερα, από τα χείλη κάθε ελληνίδας και έλληνα σε όποιον αμφισβητεί την εδαφική μας ακεραιότητα και επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία. 
 
Το "ΟΧΙ" του λαού δήλωνε και δηλώνει την ιστορική πορεία της πατρίδας μας μέσα από τις λεωφόρους της Ειρήνης, της Συνεργασίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
Σήμερα, στο όνομα του έπους του ‘40, τιμάμε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν στη μάχη κατά του φασισμού και του ναζισμού.
 
Τιμάμε αυτούς που  αφιέρωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Πίνδου.
 
Τιμάμε την  Εθνική μας Αντίσταση,  αποδεικνύοντας  την αγάπη μας  για την ελευθερία.
 
Τιμάμε αυτούς  που προέταξαν την  αξιοπρέπεια ως ανυπέρβλητη συνθήκη  ζωής και ανθρωπισμού.
 
 Η ανυπακοή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη συμμόρφωση με τον παραλογισμό του φασισμού και του ναζισμού   και τις άθλιες και τρομακτικά κτηνώδεις ενέργειες  σε βάρος του ανθρώπινου είδους είχε τεράστια συμβολή στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων κατά της τυραννίας. 
 
Όπως τότε δηλώναμε ως υπόσχεση πως για την Αριστερά τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί, έτσι και τώρα επαναλαμβάνουμε αυτή την ηθική μας υποχρέωση για το μέλλον, λέγοντας πως δεν θα αφήσουμε καμιά θυσία να αποδειχθεί χαμένη. 
 
Ο φόβος που προάγουν οι νεοφασιστικές, νεοναζιστικές, ρατσιστικές και άλλες μισαλλόδοξες ιδεοληψίες μπορεί να ανατραπεί μονάχα με το ιστορικό φορτίο που κομίζουν ημέρες, όπως η σημερινή.
 
 Για αυτό και με τη σημερινή εθνική επέτειο, δεν τιμάμε μόνον το ιστορικό παρελθόν αλλά θέτουμε και τις βάσεις του διαρκή αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα, για έναν περήφανο λαό, για μια δίκαιη πατρίδα, προστάτιδα των ανθρώπινων αξιών, ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και σπουδαίων. ιδανικών. 
 
Χρόνια πολλά!