Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της μπάντας της Παλαιάς Φιλαρμονικής. 1841-2021: 180 έτη αδιάκοπης παρουσίας και προσφοράς

ΠΑΛΑΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
27 Οκτωβρίου 2021 / 14:45

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 23 Αυγούστου 2021 συμπληρώθηκαν 180 έτη από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας. Μέσα στο διάστημα αυτό το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο κατέστη στην κοινή συνείδηση το “σήμα κατατεθέν” των πολύπλευρων μουσικών δραστηριοτήτων του ιδρύματος, αλλά και ένα εξαιρετικής σημασίας βιωματικό “σχολείο” σε ό,τι αφορά τη μουσική διαπαιδαγώγηση μουσικών και ακροατών.

Ταυτόχρονα ήταν και συνεχίζει να είναι ένας χώρος, στον οποίο επιτελείται καίριο κοινωνικό έργο, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών. Το δε κοινωνικό και καλλιτεχνικό στίγμα της μπάντας της “Παλαιάς” είναι ευρέως αποδεκτό ήδη από τα πρώτα βήματά της το καλοκαίρι του 1841 και εδώ και χρόνια αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και εκτός αυτής, συμβάλλοντας καίρια και στην εδραίωση της ακόμη κραταιάς μπαντιστικής δραστηριότητας της Κέρκυρας.
 
Με αφορμή την τόσο ιδιαίτερη επέτειο και κοιτώντας ταυτόχρονα προς το μέλλον εντός της συγκυρίας της πανδημίας η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας πραγματοποιεί στις 30 Οκτωβρίου 2021 συναυλία τιμώντας τα 180 έτη συνεχούς παρουσίας της μπάντας της.

Σε αυτή θα εμφανιστούν το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής και η Μπαντίνα (αμφότερα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη), καθώς και η Πίκολο Μπαντίνα (υπό τη διεύθυνση του Υπαρχιμουσικού Σπύρου Κακαρούγκα). Υπογραμμίζεται έτσι το ηλικιακό εύρος που καλύπτει η μουσική ενασχόληση, και η πίστη ότι η νέα γενιά των εκκολαπτόμενων μουσικών θα συνεχίσει στο απαιτητικό μέλλον την κοινωνική και καλλιτεχνική δυναμική 180 ετών.
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Η συνεχιζόμενη πανδημία επιβάλλει και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Πιο συγκεκριμένα η είσοδος θα επιτρέπεται στους 12 ετών και πάνω με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Στους ανήλικους από 4 έως 11 ετών θα επιτρέπεται με την επίδειξη αρνητικού self-test 24ώρου. Φυσικά θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.