Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ.: Πρόταση για το κλειστό Γυμναστήριο και τον αθλητισμό

ΛΑΣΥ
26 Οκτωβρίου 2021 / 17:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τις υποδομές και τις ανάγκες του αθλητισμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η ΛΑΣΥ εξέδωσε με δελτίο τύπου ενημερώνει για τις προτάσεις της, μέσα στις οποίες εκτός από το κλειστό Γυμναστήριο αναφέρεται και υποδομή για στίβο και εκτιμούμε ότι είναι δυο έργα απαραίτητα για όλη τη Βόρεια Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τις υποδομές και τις ανάγκες του αθλητισμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η ΛΑΣΥ εξέδωσε με δελτίο τύπου ενημερώνει για τις προτάσεις της, μέσα στις οποίες εκτός από το κλειστό Γυμναστήριο αναφέρεται και υποδομή για στίβο και εκτιμούμε ότι είναι δυο έργα απαραίτητα για όλη τη Βόρεια Κέρκυρα.
 
Το δελτίο τύπου  
 
Ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» σχετικά με το 9ο θέμα της συνεδρίασης του ΔΣ στις 27/10  που με αίτημά μας θα συζητηθεί εισηγούμαστε τη λήψη της ακόλουθης απόφασης.
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον αθλητισμό στο Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας: 
 
Θεωρεί ότι η σημασία του αθλητισμού είναι τεράστια για την κοινωνικοποίηση, τη διαπαιδαγώγηση και την ψυχοσωματική ευεξία των δημοτών. 
Κρίνει ότι οι αθλητικές υποδομές στον Δήμο μας είναι ανεπαρκείς και σε απαράδεκτη κατάσταση αδυνατώντας να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των 29 σχολικών μονάδων, των 17 αθλητικών συλλόγων σε 5 αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, κρίκετ) και των πάνω από 5000 ατόμων που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Για την εγκατάλειψη αυτή υπάρχει διαχρονική πολιτική ευθύνη από όλους τους φορείς εξουσίας. Η δημοτική αρχή συνεχίζει αυτή την κατάσταση με τη μη ένταξη αθλητικών έργων στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τη μη υλοποίηση κανενός άλλου.     
Δηλώνει ότι αντιπαλεύει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και την περιφέρεια σύγχρονους όρους άθλησης. 
 Αξιολογεί ως αναγκαία έργα που θα πρέπει να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας τα εξής:
      α. Τον εκσυγχρονισμό όλων των γηπέδων ποδοσφαίρου(Κασσιώπης, Θιναλίου, Νυμφών, Καρουσάδων, Αυλιωτών).
      β. Τη μετατροπή σε κανονικών διαστάσεων του γηπέδου στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου.
      γ. Την κατασκευή κολυμβητηρίου σε δημοτικό χώρο από Αχαράβη έως Βελονάδες.
      δ. Τη δημιουργία υποδομής για τον στίβο στο γήπεδο της Αχαράβης.
      ε. Την αναμόρφωση της κλειστής αίθουσας του Γυμνασίου - Λυκείου Αγρού στη ΔΕ Αγ. Γεωργίου και την εξεύρεση και διαμόρφωση αντίστοιχης στη ΔΕ Κασσιώπης. 
     στ. Τον εκσυγχρονισμό των χώρων άθλησης όλων των σχολείων.

Αποφασίζει τη δωρεάν χρήση όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Εκτιμά ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας διαθέτει σημαντική περιουσία που μπορεί να καλύψει την ανάπτυξη αθλητικών υποδομών και δηλώνει την αντίθεσή του στην έγκριση δανείου για την αγορά οικοπέδων.

Επιβεβαιώνει την από 5/7/21 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χωροθέτηση του κλειστού γυμναστηρίου στο γήπεδο των Αγραφών και εντέλλεται τον πρόεδρο του ΔΣ να προβεί στην εγγραφή της και τον Δήμαρχο στην άμεση υλοποίησή της.

Ακυρώνει την από 20/8/2021 απόφαση δημάρχου πρόσκλησης ενδιαφέροντος για αγορά οικοπέδου για το κλειστό γυμναστήριο. Η ακύρωση πραγματοποιείται γιατί δεν υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να την νομιμοποιεί και γιατί αντιβαίνει την από 5/7/2021 απόφασης του  ΔΣ που χωροθετεί το κλειστό γυμναστήριο σε δημοτικό οικόπεδο στους Αγραφούς».