Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ραντεβού με την ιστορία η ΑΕΛ κόντρα στον Άγιο Νικόλαο

Κύπελλο Ελλάδος
26 Οκτωβρίου 2021 / 17:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό που έχει πετύχει εφέτος η ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδος ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, έχει γράψει τη δική της ιστορία, ενώ Τετάρτη 27/10/2021 έχει ένα ακόμη ραντεβού για να γράψει την πιο χρυσή σελίδα της εβδομηντάχρονης παρουσίας της στο Κερκυραϊκό (και όχι μόνο ποδόσφαιρο).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό που έχει πετύχει εφέτος η ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδος ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, έχει γράψει τη δική της ιστορία, ενώ Τετάρτη 27/10/2021 έχει ένα ακόμη ραντεβού για να γράψει την πιο χρυσή σελίδα της εβδομηντάχρονης παρουσίας της στο Κερκυραϊκό (και όχι μόνο ποδόσφαιρο).
Μετά τον άθλο να αποκλείσει στο ουδέτερο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων μια επαγγελματική ομάδα (Απόλλωνα Πόντου) της Super League 2, η ιστορία πρόσθεσε το μεγαλύτερο επίτευγμα της μεγάλης αυτής ομάδας, η οποία καλείται να μπει στους 16 και στην ίδια κληρωτίδα με όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη κλπ). Δύσκολο ναι, μέσα στις δυνατότητές της δε.
Αντίπαλος ο ΑΟ Αγίου Νικολάου Κρήτης, μια σπουδαία ομάδα της Γ΄ Εθνικής, σε ένα ματς που θα ξεκινήσει στις 2μ.μ. και θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λευκίμμης. Μια ομάδα που η «Βασίλισσα του Νότου» μπορεί να νικήσει και να κάνει περήφανους όχι μόνο τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας, αλλά όλου του νησιού, που υποστηρίζουν φανατικά την ΑΕΛ σε αυτή της την προσπάθεια. Το σίγουρο είναι πως πέρα από τις ευχές όλων, θα έχει δίπλα της η ΑΕΛ τους φανατικούς φίλους της που αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο και να είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. 

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητές τους Κ. Κάτοικος (ΕΠΣ Αθηνών), Λ. Διαμαντής (ΕΠΣ Ηπείρου),  Π. Φραγκούλης (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας) και 4ο τον διαιτητή: Νίκο Μπαϊλή (Πρέβεζας/Λευκάδας).

Η ΑΕΛ για να φτάσει στην 5η φάση απέκλεισε στην 1η φάση στην παράταση τον Θησέα Αγριάς Βόλου με 3-2 στο γήπεδό της, στην 2η φάση στη Λευκάδα τον Τηλυκράτη στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.α. 4-4 παρ. και   3-5 πεν.), στην 3η φάση στα Γιάννενα νίκησε στην παράταση 2-1 τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς), στην 4η πέρασε χωρίς αγώνα.

Ο ΑΟ Αγίου Νικολάου πέρασε διαδοχικά τον Κυανό Αστέρα Βάρης 2-0 εντός έδρας, τον Πανελευσινιακό 3-2 εντός έδρας, τον Γιούχτα 2-1 στην παράταση εκτός έδρας και τον Φ.Σ. Κοζάνης εκτός έδρας στα πέναλτι 4-5 (1-1 ο αγώνας).
Μετά το ματς πρωταθλήματος στη Μηχανιώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Α. Δρακόπουλος, ρωτήθηκε για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΑΟΑΝ και δήλωσε: 
«Δεν θα μας επηρεάσει η ήττα στη Μηχανιώνα, είναι διαφορετικός θεσμός, η αλήθεια είναι ότι από τώρα που τελείωσε το παιγνίδι μέχρι την Τετάρτη να βρούμε το ψυχικό κουράγιο να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε για το κύπελλο όπως χρειάζεται για να διεκδικήσουμε την πρόκριση για τους 16». 

Ποιος είναι ο Α.Ο.  Αγίου Νικολάου

Η ομάδα του Αγίου Νικολάου έχει έδρα το νομό Λασιθίου και ιδρύθηκε το 1947, έχοντας πίσω της μια μεγάλη ιστορία. Πέρα από το ποδόσφαιρο είχε τμήμα κολύμβησης, ενώ σήμερα πέραν του ποδοσφαίρου έχει ενεργά, τμήμα μπάσκετ και τέννις. Οι διακρίσεις του:

Σε τοπικό επίπεδο έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και κύπελλο Ε.Π.Σ. Ηρακλείου (1979-80), 4 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα  και 1 Σούπερ Καπ Ε.Π.Σ. Λασιθίου, καθώς και 1 πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής, την περίοδο 1993-94.  Το 1990 υπήρξε φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών, όπου έχοντας αποκλείσει κατά σειρά τους Αστέρας Περάματος, Ποσειδώνα Ηρακλείου, Ο.Φ. Χολαργού, Ολυμπιακό Χαλκίδας και Α.Σ. Λαμία έφτασε στον τελικό που διεξήχθη στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης με αντίπαλο τον Σπάρτακο Νεάπολης Θεσσαλονίκης από τον οποίο και ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5, ύστερα από ισοπαλία με 0-0 σε κ.α. και παρ. ενώ το 1994 απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο Β' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1994-95, ισοπαλία με 1-1 στη Τούμπας στον πρώτο αγώνα και 0-0 στον δεύτερο αγώνα. 
Το 1998 αναδείχθηκε δευτεραθλητής του Νοτίου ομίλου της Γ΄ Εθνικής και κέρδισε την άνοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία, όπου και αγωνίστηκε από τη σεζόν 1998-99 έως και τη σεζόν 2001-02.