Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 8 Νοεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
23 Οκτωβρίου 2021 / 11:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3 Ιουνίου του 2022.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις πόρτες του αναμένεται να ανοίξει και πάλι σε λίγες ημέρες το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας! Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που την ανέμενε η τοπική κοινωνία, λόγω της τεράστιας συμβολής της δομής σε εξειδικευμένα στελέχη στον τουρισμό.

Το ζήτημα μάλιστα της αναγκαιότητας συνέχισης της λειτουργίας του ΙΕΚ, είχε τεθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της ΟΕΤΚ Π.Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπ.Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Σπ.Χαλικιόπουλος και ο Πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου Κ.Μουζακίτης με τον Υπουργό Τουρισμού Β.Κικίλια στην Αθήνα.

Ο κ.Κικίλιας είχε δώσει τότε την διαβεβαίωση ότι το ΙΕΚ θα λειτουργήσει, ενώ δρομολόγηθηκαν ενέργειες για την στελέχωσή του με προσωπικό.


Ανακοίνωση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, η έναρξη έτους κατάρτισης 2021-2022 των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού τοποθετείται την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.

Τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3 Ιουνίου του 2022.

Ειδικότερα:

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των εξαμήνων κατάρτισης διαμορφώνονται ως εξής:
Έναρξη Α΄ & Γ΄ εξαμήνου 8.11.2021 – Λήξη Α΄ & Γ΄ εξαμήνου 18.2.2022

Έναρξη Β’ & Δ’ εξαμήνου 21.2.2022 – Λήξη Β’ & Δ’ εξαμήνου 3.6.2022

Έναρξη πρακτικής άσκησης 6.6.2022

Η κατάρτιση κάθε εξαμήνου θεωρείται πλήρης, όταν έχουν συμπληρωθεί οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα σπουδών ώρες, ανά ειδικότητα.

Με ευθύνη του Διευθυντή του ΙΕΚ:
καταρτίζεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανά εξάμηνο και ειδικότητα,
καθορίζονται οι ημερομηνίες τελικών εξετάσεων ανά εξάμηνο,
σε περιπτώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ώρες κατάρτισης για οποιαδήποτε λόγο, αυτές αναπληρώνονται με αύξηση των ωρών του ημερήσιου ή εβδομαδιαίου προγράμματος, εντός της διάρκειας του εξαμήνου κατάρτισης.

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ
 

 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.