Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα ζητήσει πίσω τα λεφτά για το σχολείο στα Βραγκανιώτικα, αν...

σχολικό κέντρο
22 Οκτωβρίου 2021 / 20:17

Κράτσα: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν είναι φορέας υλοποίησης του σχολικού κέντρου στα Βραγκανιώτικα και ως εκ τούτου δεν φέρει ευθύνη για την καθυστέρηση», επισημαίνεται σε απάντηση της ΠΙΝ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΝ). Για την πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να «γεφυρωθούν» οι διαφορές μεταξύ Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων και Δήμου Νότιας Κέρκυρας όσον αφορά στη λειτουργία του σχολικού κέντρου στα Βραγκανιώτικα, στη Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων Κέρκυρας, ενημέρωσε το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο απάντησης σχετικής επερώτησης της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» κατά τη συνεδρίαση του σώματος με τηλεδιάσκεψη μέσω e:Presence.gov.gr την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δεν αποτελεί φορέα υλοποίησης του έργου και πρέπει οι δύο Δήμοι, δηλαδή αυτός της Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων -ως διάδοχος του ενιαίου Δήμου Κερκυραίων- κι εκείνος της Νότιας Κέρκυρας, να βρουν τρόπο ν’ αμβλύνουν τις διαφορές τους και να καλύψουν τα όποια κενά στη μεταξύ τους συνεργασία για την παράδοση του σχολείου με τις πρέπουσες διαδικασίες.

«Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην συνεργάζονται οι δύο Δήμοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η παράδοση ενός σχολείου στην σχολική κοινότητα και η λειτουργία του», τόνισε χαρακτηριστικά η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσθέτοντας: «Πρέπει να τεθούν στο τραπέζι εκ νέου τα ζητήματα από τους δύο Δήμους, παρά το ότι δεν μπορούν πλέον τα προβλήματα και τα κενά που εντοπίζονται στο σχολείο να επιλυθούν ούτε ως υποέργα, καθώς έχει γίνει πλέον η διοικητική παραλαβή του έργου. Πρέπει οι δύο Δήμοι να τα βάλουν κάτω και να συνεννοηθούν πώς μπορεί να γίνει διόρθωση σε κάποια ζητήματα που δεν αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, ώστε το σχολείο να παραδοθεί λειτουργικό στη σχολική κοινότητα». 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι σε αντίθεση περίπτωση η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ειδική επιτήρηση και στη συνέχεια σε δημοσιονομική διόρθωση και ανάκτηση του κόστους κατασκευής του σχολείου. «Πρέπει με κάθε τρόπο ν’ αποφύγουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία και τα οικονομικά των Δήμων», κατέληξε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.