Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Βορρά – Συνεχίζεται η δράση επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ρούχων

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
21 Οκτωβρίου 2021 / 12:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται με εντατικούς  ρυθμούς η δράση επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ρούχων, λευκών ειδών και υποδημάτων  από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποτελούμενο από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαυρόπουλο, παρέδωσε 1,5 τόνο ρουχισμού προς ανακύκλωση, φτάνοντας τους 10 τόνους και 120 κιλά συνολικά μέσα σε μόλις 6 μήνες από την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας» του κ. Σπύρου Νεράτζη.

Τα ρούχα, τα λευκά είδη και τα υποδήματα συγκεντρώνονται  στις γωνίες ανακύκλωσης Αχαράβης, Αρίλλα και Χωρεπισκόπων  αλλά και στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων που βρίσκονται στην γωνία ανακύκλωσης Κασσιώπης, στο Μικρό Πράσινο Σημείο Σινιών, στο ΚΕΠ Αγρού, αλλά και στην πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη. Εκείνα που ευρίσκονται σε καλή κατάσταση προωθούνται αμέσως για επαναχρησιμοποίηση και δωρεάν διάθεση στους δημότες ενώ αυτά που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ακολουθούν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Η δράση αυτή έχει διπλή σημασία καθώς πέρα από την «εκτροπή» ενός ακόμη  υλικού από το δίκτυο του πράσινου κάδου, μειώνεται  το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας αλλά  και το τεράστιο κόστος της διαχείρισης των αποβλήτων, ενώ έχει και κοινωνικό  χαρακτήρα, καθώς πάρα πολλοί συνδημότες μας έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν είδη ένδυσης- υπόδησης και λευκά είδη σε πολύ καλή κατάσταση.
Η ανταπόκριση των δημοτών και σε αυτή την δράση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης είναι εντυπωσιακή ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πλέον συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι ο πρώτος νησιωτικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιεί ανακύκλωση ρούχων , λευκών ειδών και υποδημάτων. Μια δράση που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ πολλών άλλων στο νέο νόμο για την ανακύκλωση.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.