Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταφεύγουν στον εισαγγελέα οι γονείς για τους βανδαλισμούς στα ΕΠΑΛ (video)

Εισαγγελέας
20 Οκτωβρίου 2021 / 10:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εισαγγελική παρέμβαση για τη λήξη της κατάληψης ζητά ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ.

Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να λάβουν γνώση για την εξέλιξη των μηνυτήριων αναφορών σχετικά με τους εκτεταμένους βανδαλισμούς καθώς και τις διαρρήξεις και τις κλοπές υλικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα εργαστήρια του σχολείου καθώς και τί προτίθεται να πράξει η αρμόδια εισαγγελική αρχή για τα ως άνω.



Ήδη έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τους διευθυντές των διδακτηρίων για καταστροφές, βανδαλισμούς και κλοπές, κατά την διάρκεια των καταλήψεων που προηγήθηκαν αφήνοντας πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κέρκυρας Παναγιώτη Καρβούνη, οι καταληψίες έχουν εισβάλει στην πτέρυγα των Η/Υ και των προσομοιωτών, όπου η αξία του εξοπλισμού εκτιμάται στις 200.000 ευρώ.

«Το Σάββατο βράδυ ξαναμπήκαν στο σχολικό συγκρότημα και έκαναν νέα κατάληψη. Φοβόμαστε ότι αυτή την φορά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Έχουν εξοπλισμό και καταστρέφουν τα πάντα», σχολίασε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κέρκυρας υποστηρίζει περί τους 1.000 μαθητές των ΕΠΑΛ και του Δημόσιου ΙΕΚ, και οποιαδήποτε καταστροφή σημειωθεί θα έχει άμεση επίπτωση στην διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.




Εικόνες αποκάλυψης

Μάλιστα το μέγεθος των καταστροφών αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, όταν το σχολικό συγκρότημα άνοιξε τις πύλες του, μετά την κατάληψη που είχε λήξει, για τους απαραίτητους καθαρισμούς και απολυμάνσεις. Οι εικόνες που αποκαλύφθηκαν σόκαραν, καθώς οι καταληψίες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο διάβα τους. Σπασμένα τζάμια, θρανία και καρέκλες, οροφές που έχουν καταρρεύσει στις αίθουσες, σκουπίδια παντού, συνθήματα με σπρέι γραμμένα στους τοίχους , τρύπιοι τοίχοι συνέθεταν το σκηνικό μετά την κατάληψη.



Ωστόσο οι σοβαρότερες ζημίες καταγράφηκαν στο Εργαστηριακό Κέντρο, όπου καταστράφηκε σχεδόν όλος ο εξοπλισμός αξίας χιλιάδων ευρώ, ενώ τμήμα αυτού κλάπηκε. Σύμφωνα με τον κ.Καρβούνη, οι ζημιές ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ, ενώ όπως διευκρίνισε η κατάληψη πραγματοποιείται, χωρίς ωστόσο, να έχει συνεδριάσει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο ή να έχει δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο των μαθητών για την λήψη σχετικής απόφασης.