100 αιτήσεις στην ΠΙΝ για αποζημιώσεις επιχειρήσεων

100 αιτήσεις στην ΠΙΝ για αποζημιώσεις επιχειρήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του Μπάλλου σπεύδουν για να καταθέσουν αιτήσεις αποζημίωσης στην ΠΕ Κέρκυρας.

20
Οκτωβρίου / 2021

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς μέχρι χθες 19 Οκτωβρίου υποβλήθηκαν 100 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δημοσιεύσει η «Ε» μέχρι την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις ανέρχονταν στις 43, ενώ μέσα σε λίγα 24ωρα κατατέθηκαν επιπλέον 57 αιτήσεις από επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο μάλιστα της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενο από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα αρωγής από φυσικές καταστροφές, που καταφθάνει σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να έχουν ιδία άποψη για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην μέση και νότια Κέρκυρα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα αναμένεται να ζητήσει την επίσπευση των αποζημιώσεων όσων έχουν πληγεί αλλά και την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των υποδομών.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ.Ζορμπάς, θα τεθεί επιπλέον το ζήτημα της πρόληψης της πολιτικής προστασίας, καθώς προληπτικές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν μόνο αν κάποια περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όχι εκτός από αυτό το καθεστώς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ