Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την πόρτα του Εισαγγελέα «χτυπούν» γονείς και καθηγητές για τους βανδαλισμούς στα ΕΠΑΛ Κέρκυρας

ΕΠΑΛ
19 Οκτωβρίου 2021 / 13:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 10 το πρωί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον του Εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας καλεί τους γονείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το σχολικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κέρκυρας, προκειμένου να λάβουν γνώση για την εξέλιξη των μηνυτήριων αναφορών σχετικά με τους εκτεταμένους βανδαλισμούς καθώς και τις διαρρήξεις και τις κλοπές υλικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα εργαστήρια του σχολείου καθώς και τί προτίθεται να πράξει η αρμόδια εισαγγελική αρχή για τα ως άνω.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα ύστερα από συνεδρίαση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, οι οποίοι και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τους εκτεταμένους βανδαλισμούς και τις καταστροφές στο σχολικό συγκρότημα, λόγω της κατάληψης.

Την ανακοίνωση υπογράφει η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας Βασιλική Μοναστηριώτη και ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Παναγιώτης Καρβούνης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι οι κλοπές και οι καταστροφές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και, δυστυχώς, το κτίριο τελεί ακόμη υπό κατάληψη από ελάχιστη μειοψηφία μαθητών και κουκουλοφόρων.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 10 το πρωί. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.