Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πυρ» Τρεπεκλή κατά της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της πλημμύρας

Γιάννης Τρεπεκλής
18 Οκτωβρίου 2021 / 15:57

«Με επικοινωνιακές αλχημείες και φιοριτούρες δεν λύνονται τα προβλήματα»

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή:

Η πρόσφατη κακοκαιρία, που συνοδεύτηκε από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, άφησε πίσω της πολύ σοβαρά προβλήματα, τόσο σε επίπεδο καταστροφών σε υποδομές, όσο και σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι η ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών και η αποζημίωση των συμπολιτών μας, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε και θα συμπαρασταθούμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, στο πλαίσιο του ρόλου μας.

Σημαντικότερο είναι επίσης έστω και την ύστατη στιγμή, η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, να αντιληφθεί ότι με επικοινωνιακές αλχημείες και φιοριτούρες δεν λύνονται τα προβλήματα. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πάνω από 1.000.000 ευρώ για την πραγματοποίηση έργων πολιτικής προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά και να παραμένουν αναξιοποίητα!!!!!

Είναι επίσης αδιανόητο, να έχουν γίνει συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες, να έχει επισημανθεί η ένταση των επικείμενων φαινομένων, να έχουν υπάρξει οι γνωστού ύφους διαβεβαιώσεις, περί ετοιμότητας για την αντιμετώπισή τους και τη στιγμή που βούλιαζε η Κέρκυρα, την στιγμή που χάνονταν περιουσίες στα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, την στιγμή που αγωνιούσαν οι συγγενείς για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων τους που ήταν εγκλωβισμένοι, να υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ότι «κατόπιν ενεργειών μου» ήρθε στη Κέρκυρα το ελικόπτερο Puma!!!, ενώ ο δημοτικός μηχανισμός και ιδιαίτερα οι πολιτικοί προϊστάμενοι ήταν εκκωφαντικά απόντες.

Καμία ενημέρωση για τα προβλήματα της κυκλοφορίας, παντελής απουσία των αρμοδίων και διόλου ευκρινής η παρουσία της πολιτικής προστασίας στα «μέτωπα» του προβλήματος. Παίρνουν όμως «άριστα» στην επικοινωνία, που είναι όπως φαίνεται ο μόνος τομέας που τους ενδιαφέρει. Φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media για το «αόρατο» έργο τους και οι πολίτες να «πνίγονται» μαζί με το δήμο που «βούλιαζε».

Η αλήθεια είναι ότι επανειλημμένως οι σύμβουλοι του συνδυασμού μας, με ερωτήσεις τους και παροτρύνσεις τους προς τη Δημοτική αρχή και τους αρμόδιους αντιδημάρχους επεσήμαναν την ανάγκη για να καθαριστούν σούδες, ρέματα και φρεάτια και αντί απαντήσεως συγκεκριμένης και πράξεων, γινόντουσαν «μπαλάκι» μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή έστω και τώρα, αφού τέτοιου τύπου φαινόμενα θα είναι πλέον συχνά, να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, να εκμεταλλευτεί όποιο χρηματοδοτικό εργαλείο υπάρχει για να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές και να προμηθευτεί τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, να συνεργαστεί με την Περιφέρεια για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι συμπολίτες.

Οφείλουμε τέλος να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στους εθελοντές, και στους ένστολους όλων των υπηρεσιών, που με αυτοθυσία σε πολλές περιπτώσεις απέτρεψαν τα χειρότερα και προστάτευσαν ανθρώπινες ζωές.