Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά υπό κατάληψη το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Καταλήψεις
13 Οκτωβρίου 2021 / 09:53
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Λουκέτο» συνολικά σε τέσσερα σχολεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο χορό των καταλήψεων μπήκε και πάλι από σήμερα το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας, μετά από ένα σύντομο διάστημα παύσης της μαθητικής κινητοποίησης που είχε σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας «λουκέτο» έχει μπει σε τέσσερα σχολεία, καθώς πέρα από το 4ο ΓΕΛ, η κατάληψη συνεχίζεται στο 1ο ΕΠΑΛ και 5ο ΓΕΛ, καθώς και στο Γυμνάσιο Αργυράδων, όπου λειτουργούν Λυκειακές Τάξεις.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τον αριθμό ατόμων στις τάξεις εν μέσω πανδημίας και την μη τήρηση των αποστάσεων.

Επιπλέον θέτουν ζητήματα εισαγωγής στα ΑΕΙ, όπως είναι η κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ενώ ζητούν την μείωση της ύλης . Παράλληλα θέτουν και ζητήματα κτιριακά και σχολικής στέγης.

Τα μαθήματα, για όσο διαρκούν οι καταλήψεις, πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.