Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όχι στις συγχωνεύσεις τμήματων λένε οι εκπαιδευτικοί (video)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
12 Οκτωβρίου 2021 / 15:10
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των κενών στα σχολεία και τον ελάχιστων αναπληρωτών που προσελήφθησαν στην β’ φάση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σημείο αιχμής τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της Κέρκυρας.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέα Καπετάνιο, το Υπουργείο στο πλαίσιο των σαρωτικών συγχωνεύσεων τμημάτων ανά την Ελλάδα, απαιτεί να κλείσουν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 43  τμήματα  Γενικής Παιδείας μόνο στη Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας, ενώ ήδη έχουν κλείσει τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ.
 
«Εξαιτίας των χιλιάδων κενών σε όλη την Ελλάδα  προσπαθούν να καλύψουν τα κενά χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο – Οκτώβριο μήνα- επαναϋπολογίζει τα κενά, βάζοντας μάλιστα 28 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας. Χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το μέγεθος της τάξης, η κατάσταση των κτιρίων, οι μαθησιακές δυσκολίες, ο COVID και άλλα  πολλά που θα έπρεπε να σκεφτεί το Υπουργείο! Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής Δ.Ε δεν υπολείπονται ευθυνών για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Ο δεύτερος έχει ήδη συμβάλλει στις συγχωνεύσεις τμημάτων, έχοντας ήδη κλείσει τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ. Καλούμε τους Διευθυντές ή τους χειριστές του Myschool να μην αλλάξουν τίποτα στο myschool και να επιμείνουν στον καταμερισμό που έκαναν στην αρχή της χρονιάς. Ούτως ή άλλως το μήνυμα του Υπουργείου θέλει μόνο την επικαιροποίηση κι όχι αιτιολόγηση», επισήμανε ο κ.Καπετάνιος.
 
60 κενά
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, όπου και δήλωσαν την αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων.

Από την πλευρά του ο κ.Αγγελόπουλος έκανε λόγο για εξορθολογισμού προσωπικού, τονίζοντας ότι όπου υπάρχουν πολύ μικρά τμήματα μαθητών εκεί γίνονται συνενώσεις με όφελος έναν εκπαιδευτικό. "Όπου υπήρχε δυνατότητα να εξορθολογιστούν τα τμήματα, αυτό έγινε", τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τμήματα με 28 και 29 μαθητές στα Ιόνια Νησιά. 

Τέλος οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των κενών στα σχολεία και τον ελάχιστων αναπληρωτών που προσελήφθησαν στην β’ φάση.  Όπως τόνισαν αυτή την στιγμή από τα σχολεία της Κέρκυρας, λείπουν 60 εκπαιδευτικοί, ενώ στη β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ήρθαν μόνο 9!
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.