Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

MEDfreeSUP: Πώς μπορεί η Κέρκυρα να γίνει ένα νησί χωρίς πλαστικά μιας χρήσης;

MEDfreeSUP
12 Οκτωβρίου 2021 / 08:52

Εκδήλωση της ομάδας του MEDfreeSUP την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα του MEDfreeSUP σας προσκαλεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στο Josephine Cafe στις 17:00 σε μια συζήτηση για την μείωση και εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης από την καθημερινότητά μας.
 
Αρχικά θα σας παρουσιάσουμε δυο λύσεις επαναχρησιμοποίησης που εφαρμόζονται πιλοτικά σε επιχειρήσεις της Κέρκυρας αυτές τις εβδομάδες:
 
- το σύστημα Corfu Cup, μια κούπα πολλαπλών χρήσεων που μπορείτε να «νοικιάσετε» για τον καφέ take away
 
- τα καλαμάκια HellaStraw από ανοξείδωτο ατσάλι που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την εστίαση από ιδιοκτήτες κοκτέιλ μπαρ στην Νάξο.
 
Το κύριο μέρος της συνάντησης θα περιλαμβάνει μια δομημένη συζήτηση για το μέλλον του νησιού μας. Σε μικρές ομάδες θα συζητήσουμε τις αιτίες που δυσκολεύουν τη μείωση των πλαστικών  μιας χρήσης καθώς και ιδέες για πιθανές λύσεις και εφαρμογές.
 
Το MEDfreeSUP (Mediterranean free of Single Use Plastic) είναι ένα διετές έργο το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία μιας μεθοδολογίας που θα υποστηρίξει Δήμους και επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού που βρίσκονται σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου να μειώσουν και να εξαλείψουν τα πλαστικά μιας χρήσης.
 
Στο έργο συμμετέχουν o Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Ιονίων Νήσων.
 
Στην Ελλάδα το έργο υποστηρίζεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και συγχρηματοδοτείται από το EIT Climate - KIC της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Για πληροφορίες καλέστε στο 6978374212 (Ξένια)