Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζει η Πολιτική Προστασία Βόρειας Κέρκυρας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών

Πολιτική Προστασία
11 Οκτωβρίου 2021 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων το βράδυ της 10ης καθώς και σήμερα 11 Οκτωβρίου.

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των σφοδρών καιρικών φαινομένων οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, τα μηχανήματα, το προσωπικό του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, βρέθηκαν στις περιοχές όπου αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση.

Καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκαν επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι από μεγάλη ποσότητα φερτών υλικών και κατολισθήσεων (εντός του χωριού Καρουσάδων, προς παραλία Γιαλός, Καρουσάδες, Περίθειας, Αχαράβης, Ασπιωτάδες, Αη Γιώργη Πάγων, Σινιές, Κασσιώπης, Μαγουλάδων, Βελονάδων) ρέματα (Αυλάκι), γεφύρια κ.α, ενώ ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου προς οικισμό Ρου Σινιών.
 
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας αναφέρει:«Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες τα συνεργεία του Δήμου θα συνεχίσουν τις εργασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που προκύπτουν προβλήματα.

Σημειωτέον, ότι από 15νθημέρου τα συνεργεία του Δήμου ευρίσκονται σε κινητοποίηση με προτεραιότητα την καλύτερη δυνατή προστασία και θωράκιση των περιοχών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, όπως άλλωστε σε κάθε σχετική περίσταση είχε άμεση επίβλεψη, κι έγκαιρα είχε δώσει σαφείς εντολές να τεθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε πλήρη ετοιμότητα. Επανέλαβε δε πως λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων και των συνεπειών τους στην καθημερινότητα των πολιτών διαπιστώνεται πως είναι πρώτιστη και άμεση η αναγκαιότητα θωράκισης των Δήμων σε θέματα πολιτικής προστασίας με την προμήθεια γκρέιντερ και περιστρεφόμενης τσάπας».