Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Δυναμική πορεία μαθητών και εκπαιδευτικών (video)

Απεργία
11 Οκτωβρίου 2021 / 11:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με συνθήματα και πανό, μαθητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν δυναμικά το πρωί της Δευτέρας

μετά την απεργιακή συγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια Κέρκυρας. 
Σύμφωνα με τους ίδιους στην κινητοποίηση συμμετείχαν 700 - 800 άτομα. Διαφορετική είναι η εκτίμηση της αστυνομίας που κάνει λόγο για 300 άτομα.  

Σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η συμμετοχή στη σημερινή απεργία έφθασε το 85% στους δασκάλους και το 65% στους καθηγητές. 

Αναφορικά με τα αιτήματά τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν «Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 



Απέναντι σε όλα αυτά αντιστέκεται το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Καταδικάζουμε τη δράση των ναζιστικών – φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση θρασύδειλων φασιστοειδών απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη ανοχή στη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων, για τους απαράδεκτους συμψηφισμούς με το οργανωμένο κίνημα, για την αξιοποίηση της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων». 

Η πορεία της Κέρκυρας έγινε ταυτόχρονα με τη μαζική κινητοποίηση των εκπαδευτικών στην Αθήνα: 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.