Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθηλωμένο αεροσκάφος που έπεσε σε σμήνος πουλιών - Ταξιδεύουν σήμερα οι επιβάτες

αεροσκάφος
11 Οκτωβρίου 2021 / 10:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ταξιδεύουν για Ντίσελντορφ με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας εξακολουθεί να βρίσκεται το αεροσκάφος Airbus Α320 της εταιρείας Eurowings, το οποίο προέβη σε αναγκαστική προσγείωση χθες στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας αμέσως μετά την απογείωσή του από το Ι.Καποδίστριας, όταν ο δεξιός κινητήρας του “ρούφηξε” δεκατέσσερις γλάρους.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν 164 επιβάτες, είχε προορισμό το Ντίσελντορφ.
Οι επιβάτες διανυκτέρευσαν το βράδυ της Κυριακής στην Κέρκυρα και σήμερα μετά την περιπέτεια που είχαν αναμένεται να ταξιδέψουν για τον προορισμό τους, με πτήση που αναχωρεί από την Κέρκυρα στις 15.50 μ.μ. με αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος το αεροπλάνο βρίσκεται στην πίστα του Ι.Καποδίστριας και αναμένεται να γίνει η αλλαγή κινητήρα, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το συμβάν

Το συμβάν συνέβη στις 6.20 το απόγευμα της Κυριακής, όταν κατά την απογείωσή του  από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο δεξιός κινητήρας του αεροπλάνου «ρούφηξε» 14 γλάρους. Το αεροσκάφος είχε πάρει ύψος, όταν έπεσε σε σμήνος γλάρων, με αποτέλεσμα 14 από αυτούς να καταλήξουν στον δεξιό του κινητήρα.

Άμεσα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έκανε αναστροφή και ζήτησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όπου το αεροσκάφος παραμένει.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.