Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχεδόν έτοιμο το συγκρότημα της Αγ. Αικατερίνης στο Καμπιέλο

αγία αικατερίνη
10 Οκτωβρίου 2021 / 17:57
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Έχει πραγματοποιηθεί το 90% των εργασιών. Κι έτσι ένας ερειπιώνας που στοίχειωνε την περιοχή και τις Υπηρεσίες δημοσίων έργων, βαίνει προς ολοκλήρωση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.814.600,00 €, έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.



Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 29/08/2018 και είχε χρόνο ολοκλήρωσης τα δύο έτη. Αναλύεται  στο υποέργο (Αποκατάσταση συγκροτήματος Αγίας Αικατερίνης) και στο υποέργο (Σωστική αρχαιολογική έρευνα, ανασκαφικές εργασίες και συντήρηση του τέμπλου, λοιπών ξυλόγλυπτων στοιχείων και κειμηλίων του ναού του συγκροτήματος Αγίας Αικατερίνης).



Τα έργα εκτελούνται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.