Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης για τις «43 Δράσεις Πλακιωτάκη-Πιερρακάκη»

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
09 Οκτωβρίου 2021 / 10:07

Tα προβλήματα του Υπουργείου είναι πολλά, βαθειά και πολυεπίπεδα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την ανακοίνωση των Πλακιωτάκη-Πιερρακάκη για τις «σαράντα τρεις δράσεις ψηφιοποίησης και απλούστευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από 2 και πλέον χρόνια που κατέχει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποφασίζει να πράξει το αυτονόητο, τουλάχιστον σε επίπεδο προγραμματικών δηλώσεων.

Αφενός, επιλέγει να προχωρήσει σε λήψη δράσεων απλούστευσης διαδικασιών και ψηφιακής διακυβέρνησης στις υπηρεσίες που παρέχονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφετέρου να συντονίσει τη δράση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργών.

Ξεχνά, ωστόσο, ότι τα προβλήματα του Υπουργείου είναι πολλά, βαθειά και πολυεπίπεδα και συνδέονται κυρίως με τη ναυτική εργασία και εκπαίδευση, τη ναυτιλιακή και θαλάσσια οικονομία και το περιβάλλον, την ομαλή λειτουργία των λιμένων, την ακτοπλοΐα και το θαλάσσιο τουρισμό και βεβαίως την καθημερινή, ολοσχερή συσσώρευση της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής των νησιών της χώρας μας.


Συνακόλουθα, απαιτούνται πρωτίστως λύσεις, μέσω θεσμικών παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων, που δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη και ανίκανη να προωθήσει.

Υπό αυτή την έννοια, η όποια συμφωνία ανάπτυξης και λειτουργίας ψηφιακών εφαρμογών, όσο και αν κρίνεται εξ αντικειμένου θετική πρωτοβουλία, εντούτοις δεν μπορεί από μόνη της να θεραπεύσει τις δομικές στρεβλώσεις, παθογένειες και ελλείψεις των πολιτικών και του τρόπου λειτουργίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ιδιαίτερα υπό τη σημερινή του ηγεσία
».