Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ.Αυλωνίτης για το 8ο νηπιαγωγείο Κέρκυρας

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
09 Οκτωβρίου 2021 / 09:53

Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε συντονισμένα για να λάβει τέλος, η ταλαιπωρία των μικρών παιδιών και των γονέων τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο θέμα της σχολικής στέγης του 8ου νηπιαγωγείου Κέρκυρας αναφέρθηκε με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αυλωνίτης επισημαίνοντας ότι αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι ένας άμεσος και σαφής προγραμματισμός για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το νηπιαγωγείο αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε δυο αίθουσες προκάτ που στήθηκαν στον αύλειο χώρο των Γενικών Λυκείων, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτίριο στο οποίο λειτουργούσε στο Μαντούκι.

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή:
Είναι αξιοθαύμαστη η υπομονή και πλήρως δικαιολογημένη η αγανάκτηση των γονέων και κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου Μαντουκιού από την αδιαφορία, την παρατεταμένη αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα των τοπικών αρχών. 
 
Αυτό που επιβάλλεται να γίνει με σεβασμό απέναντι στα μικρά παιδιά και χωρίς άλλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις από μέρους της Πολιτείας είναι ένας άμεσος και σαφής προγραμματισμός για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο. 
 
Οτιδήποτε άλλο ή οποιαδήποτε άλλη ευκαιριακή λύση τύπου κοντέινερ, υπό σοβαρά αμφισβητούμενες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, δεν λύνει το πρόβλημα σχολικής στέγασης των παιδιών, παρά μόνο εντείνει το κλίμα ανασφάλειάς τους. Ειδικά, τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο κι έπειτα στο χειμώνα με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση. 
 
Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε συντονισμένα για να λάβει τέλος, η ταλαιπωρία των μικρών παιδιών και των γονέων τους.